Rick Schlimback: “Valthermond moet kampioen worden!”

Rick Schlimback wil met Valthermond vol voor de titel gaan en wil de stap naar de eerste klasse maken.

In het afgelopen seizoen was Valthermond in de top van de zondag tweede klasse L te vinden. Alleen koploper Germanicus had meer punten dan de Mondkers en de Coevordenaren promoveerden uiteindelijk naar de eerste klasse. Komend seizoen mag Valthermond dan ook gerekend worden tot één van de favorieten in de zondag 2e klasse L. Rick Schlimback loopt dan ook niet weg voor de favorietenrol en wil dan ook niets liever dan kampioen worden met Valthermond.

Wellicht had een eerste plek er afgelopen seizoen al wel in gezeten voor Valthermond, maar het liet onderweg nog wel eens een paar steekjes vallen. Ook Schlimback beaamt dat zijn ploeg soms te wisselvallig was. “We wisten geweldige wedstrijden te voetballen tegen de topploegen, maar verzaakten vervolgens tegen de laagvliegers.” De verdediger baalde wel dat het seizoen vroegtijdig ten einde kwam voor zijn ploeg, dat op dat moment wel voor de prijzen speelde. “Ten tijde van de coronastop stonde we tweede en zaten we in een goede flow. Ik weet zeker dat we mee hadden kunnen spelen om de prijzen, dus het was inderdaad erg zuur dat corona roet in het eten gooide.”

Daad bij het woord voegen

In het komende seizoen mag Valthermond dus opnieuw een poging wagen in de zondag tweede klasse L en Schlimback vindt dan ook dat het de hoogste tijd is dat zijn club nu eens daad bij het woord gaat voegen. “We hebben een goed team met een perfecte mix tussen jong en oud en behoorlijk veel ervaring. Het wordt wel een keer tijd dat we die eerste plaats pakken, voor minder doen we het niet.” De verwachtingen lijken dan ook duidelijk en zullen dan ook bij de club en supporters weer hooggespannen zijn. Een gooi doen naar de titel vindt de 28-jarige Mondker dan ook niet meer dan logisch. “We hikken nu al een paar jaar tegen de eerste klasse aan. Het wordt wel een keer tijd dat we met zijn allen doordrongen zijn van het feit dat we een team hebben waarmee we kampioen kunnen worden. Als we de koppies dezelfde kant op houden, dan verwacht ik dat het mogelijk is.”

De ambities zijn dus duidelijk als we Schlimback zo moeten geloven, die hoopt de komende jaren in de eerste klasse te kunnen acteren. “Valthermond is natuurlijk een dorpsclub, maar wel een club met ontzettend veel getalenteerde voetballers. Het zou geweldig zijn als we kunnen uitgroeien tot een stabiele eersteklasser, maar voor een club als Valthermond is een stabiele tweedeklasser natuurlijk ook niet verkeerd.”

Interessante competitie

Veel wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen zijn er niet binnen de selectie en dus treedt Valthermond met een nagenoeg gelijke selectie aan in de zondag 2e klasse L. Een klasse die Schlimback interessant vindt en ook denkt hij te weten welke ploegen concurrenten kunnen zijn. “De competitie-indeling herbergt leuke derby’s met de wedstrijden tegen Stadskanaal, Nieuw Buinen en WKE ’16. Dat zijn altijd de wedstrijden waar ik het meest naar uitkijk. Samen met Helpman en Rolder Boys moeten wij gaan uitmaken wie er met de hoofdprijs vandoor gaat.” Ook de ploegen die het moeilijk gaan krijgen denkt de verdediger wel te weten. “Gruno en Nieuw Buinen gaan strijden om de rode lantaarn.”

Maximale eruit halen

Schlimback zelf wil er komend seizoen in ieder geval alles uit halen wat er maar in zit en is van plan om daar ook alles voor te doen. “Ik wil heel graag kampioen worden dit seizoen. Bovendien ben ik dit jaar 28 geworden en volgens de wetenschap zit je dan op de top van je kunnen in het voetbal. Ik heb mezelf dan ook voorgenomen om dit seizoen fitter te worden dan ik ooit ben geweest om daarmee een maximale bijdrage te kunnen leveren aan onze teamprestaties. Ik ben dan ook pas tevreden aan het einde van het seizoen als we kampioen zijn geworden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tom Meijers: “Ter Apel moet meer als team denken”

Na een moeizame eerste seizoenshelft leek Ter Apel ’96 rechtstreeks op de vierde klasse ...

‘Mentor’ Gremmer neemt na tien jaar afscheid bij SJS

De Kanaalstreek-derby tussen SJS en Onstwedder Boys is altijd speciaal, zeker voor Gerard Gremmer. ...

Pekelder Derby: revanche, strijd en eergevoel

De één is een echte clubman, die in tijden van relatieve nood zijn club ...