Ewout Wolf: “Wildervank moet zo snel mogelijk terug naar de derde klasse.”

Ewout Wolf wil het liefste zo snel mogelijk naar de derde klasse met Wildervank, maar voor komend seizoen lijkt die doelstelling niet realistisch.

Wildervank debuteerde afgelopen seizoen in de vierde klasse en deed het daarin heel behoorlijk. Het verwierf direct een plek in de subtop en wellicht er had nog een periodetitel ingezeten. De competitie stopte echter voortijdig en dus hield het ook voor Wildervank vroegtijdig op. De ambities van Wildervank zijn in ieder geval duidelijk, zo snel mogelijk naar de derde klasse. Ewout Wolf had gehoopt dat zijn club komend seizoen al een poging had kunnen wagen voor promotie, maar door het gemis van een aantal spelers lijkt die doelstelling voor komend seizoen niet realistisch. Met het behalen van een periodetitel zal Wolf al heel tevreden zijn.

Wildervank kende ook jarenlang een zondagtak, maar sinds enkele jaren voetbalt de club prestatief op de zaterdag. Toen men daar voor koos promoveerde de club direct naar de vierde klasse. Verwonderlijk was die promotie niet volgens Wolf. “De zondagafdeling heeft jaren op derde klasse niveau gevoetbald en destijds is een groep van zes spelers naar de zaterdag overgestapt. In dat seizoen is Wildervank gepromoveerd van de vijfde klasse naar de vierde klasse, niet zo heel gek dus.”

Behoorlijk debuut

In het afgelopen seizoen debuteerde de zaterdagtak in de vierde klasse en aanvankelijk leek Wildervank met name in de eerste seizoenshelft een aangename verrassing te zijn. Ook Wolf erkent dat zijn club goed voor de dag kwam, maar vindt ook dat het bij vlagen te wisselvallig was. “We hebben een sterke periode gehad, maar over het algemeen genomen waren wij te wisselvallig. De doelstelling was om een periodetitel te behalen, maar dat zou nog een zware klus geweest zijn als de competitie zouden worden uitgespeeld.”

Zo snel mogelijk naar de derde klasse

Toch moet Wildervank in de komende seizoen om de prijzen proberen mee te spelen meent Wolf om zo snel mogelijk terug te keren naar de derde klasse. “Wildervank wil graag weer met het eerste elftal op derde klasse niveau voetballen. Dat was ons doel om op zeer korte termijn te bereiken. Het liefst spelen we dan ook om het kampioenschap, maar dat is momenteel niet realistisch.” De doelstelling lag aanvankelijk dus hoog voor het aankomende seizoen, maar volgens Wolf zijn er recente ontwikkelingen geweest die deze doelstelling niet meer haalbaar maken. “Er zijn een aantal belangrijke spelers weggegaan zoals onze topscorer Roy ter Veer en vaste basiskracht Stefan Wijngaard. Daar komt nog eens bij dat onze beste speler, Martijn Jager, langdurig niet kan voetballen vanwege een afgescheurde achillespees. We missen daardoor te veel belangrijke spelers en de selectie is zeer smal.”

Over de competitie-indeling is Wolf zeer tevreden, die opnieuw een spannende strijd verwacht tussen veel ploegen. “Het is een erg leuke competitie met veel ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Vorig jaar was dat al het geval, waarbij iedereen van elkaar kon winnen en ik verwacht dat de verschillen nu ook klein zijn.” Voor Wolf is het wel duidelijk wie komend seizoen de favorieten zijn, maar over de degradanten laat hij zich niet uit. “Ik onthoud mij over een uitspraak over ploegen die voor degradatie moeten vechten, dat vind ik niet chic. Ik verwacht dat SJS en VHK om het kampioenschap gaan strijden.”

Steentje bijdragen

Zelf zit Wolf prima op zijn plek bij Wildervank, ook al woont hij momenteel in Zwolle. Zelf hoopt Wolf in de komende jaren nog bij te kunnen dragen aan het realiseren van de doelstelling van de club om te promoveren naar de derde klasse. “Ik heb heel bewust de keuze gemaakt om bij Wildervank op de zaterdag te gaan voetballen. Ik woon nu ook in Zwolle en train veelal een keer per week. Persoonlijk heb ik ook geen ambities meer om ergens anders te spelen en het is voor mij ook nooit een optie geweest om ergens in Zwolle te gaan voetballen. Ik heb veel te danken aan de club Wildervank en ik hoop nog een steentje te kunnen bijdragen aan het realiseren van de doelstelling van de club. Het eerste elftal moet zo snel mogelijk weer op derde klasse niveau voetballen. Komend seizoen hoopt Wolf dan ook de nacompetitie te kunnen bereiken, dat zou volgens hem al een mooie prestatie zijn. “Als wij een periode pakken, dan ben ik zeer tevreden aan het einde van het seizoen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

André van Dijken wil afzwaaien met promotie

Gieterveen-keeper André van Dijken was drie jaar geleden eigenlijk al lang en breed gestopt, maar liet ...

Robin Broekema: “Wanneer we kampioen worden gaat het dak eraf!”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Muhammed Yüksel: “Çocukluk rüya gerçek!”

Yıllardır Muhammed Yüksel onun futbol rüyadan sonra kovaladı. Nieuw Buinen için geçen sezon oynanan ...