Hemmo Kuipers: “De onderlinge verschillen zullen klein zijn in de zondag vierde klasse C.”

Hemmo Kuipers verwacht een spannende competitie waarin de verschillen klein zullen zijn en hoopt op een positief seizoen met Eext.

Eext kende een fantastisch seizoen en bleef totdat de competitie stopte vanwege het coronavirus ongeslagen. Alleen Buinen kon wedijveren met Eext en dus was een toegekende promotie naar de vierde klasse een logisch gevolg. Waar Buinen naar de Drentse klasse ging, daar ging Eext naar de meer Groningse klasse. Trainer Hemmo Kuipers vindt dat persoonlijk jammer, maar snapt dat club en spelers juist blij zijn met die indeling. Kuipers hoopt dat Eext goed voor de dag kan komen en verwacht een spannende competitie, waarbij de onderlinge verschillen klein zullen zijn.

Het was een geweldig seizoen voor Eext, dat grote kans maakte op een kampioenschap. Dat kwam er niet van door het afbreken van de competitie, maar promotie volgde alsnog nadat de club een verzoek had ingediend. Volgens Kuipers ook niet meer dan terecht dat de club promotie kreeg toegewezen. “Het was een bijzonder seizoen en ook nog met een ongeslagen status notabene. In mijn ogen is de promotie naar de vierde klasse niet meer dan terecht.”

Eext is niet helemaal stil blijven zitten tot aan het nieuwe seizoen, alleen moest Kuipers zijn trainingen en frequentie er wel op aanpassen. “Halverwege de maand mei hebben we de trainingen in aangepaste voorgeschreven vorm hervat en ook slechts een keer in de week.”

Puntjes op de i.

In de afgelopen jaren wisselde Eext met enige regelmaat de vierde klasse met de vijfde klasse af. De vraag is dan ook waarom het de club maar niet lukt om op dat niveau actief te blijven. Kuipers heeft zo zijn gedachtes erover en vindt dat het mogelijk moet zijn om uit te groeien tot een stabiele vierdeklasser. “Dat moet absoluut mogelijk zijn, maar wel onder een aantal voorwaarden. Er moet een duidelijke lijn/visie op voetbaltechnisch vlak worden doorgevoerd bij deze fijne vereniging. Deze lijn is reeds in zeer positieve zin ingezet en zal dan ook moeten worden gecontinueerd. De puntjes moeten op de i zeg maar.”

Voor komend seizoen lijkt de selectie van Eext een stuk breder te zijn, dat twee spelers zag vertrekken en maar liefst vijf nieuwe spelers mocht verwelkomen. Direct verwachtingen hoeft dat niet te scheppen, want het blijkt dat Kuipers er behoorlijk realistisch instaat wat betreft het voetbal dat we kunnen verwachten van Eext. “Mijn handelsmerk is realistisch voetbal aan de hand van de aanwezige mogelijkheden en dat zal ook dit seizoen niet anders zijn.”

Voetballen in de eigen achtertuin

In de overwegend Groningse vierde klasse C wachten een aantal derby’s voor Eext, maar de Oost-Groninger had het persoonlijk liever anders gezien. “Persoonlijk is het voor mij een teleurstelling. De keuze om als Oost-Groninger aan de slag te gaan in het mooie Drenthe was om een andere omgeving c.q. verenigingen/cultuur te verkennen. Dat werkt zeer verfrissend, maar nu train je in Drenthe en speel je competitie in je eigen achtertuin.” Toch ziet Kuipers ook wel een positieve noot aan de competitie-indeling. “Het heeft ook weer zijn voordelen, want de clubs zijn geen onbekenden van mij. Bovendien zijn het bestuur en de selectie zeer content met deze indeling, o.a. vanwege een aantal derby’s en de korte reistijden.”

Kuipers denkt dat de competitie wel eens een spannende kan gaan worden, waarin de verschillen zowel bovenin als onderin niet al te groot zijn. Clubs die gaan meestrijden om promotie en tegen degradatie laat de trainer in het midden. “Mijn verwachting is dat er een vrij brede groep in aanmerking komt voor promotie en tevens geldt dat voor de potentiële degradanten. In deze klasse zullen de verschillen qua voetbalniveaus nihil zijn en zullen de breedte van de selectie en de vorm van de dag tezamen met de arbeidslust de doorslag geven. Namen ga ik dan ook niet noemen, laten we er een open strijd van maken.” Een uitgesproken doelstelling voor Eext heeft Kuipers dan ook niet, die zelf hoopt goed voor de dag te komen met zijn club. “We zijn tevreden als we wederom een seizoen louter positief in het nieuws komen. Ik denk dat eenieder zelf kan invullen wat dat inhoudt.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jos Smidt: “We moeten het geluk afdwingen”

Na een sterke start van het seizoen is Titan inmiddels afgezakt naar naar de ...

Blik op 2L: Danny Hingstman wil topscorer worden

Rolder Boys opent de competitie met een wedstrijd tegen FC Lewenborg. Voor aanvaller en ...

Arne Joling: “Met minder dan promotie ben ik niet tevreden”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...