Tiental Stadskanaal lijdt ruime nederlaag tegen Drenthina

Stadskanaal kwam vroeg in de wedstrijd met tien man te staan en kon het daarna niet meer bolwerken tegen Drenthina.

Foto Stoffer Bakker, Stadskanaal-speler Wessel Klijnstra probeert zijn tegenstander te snel af te zijn.

Na twee wedstrijden met twee nederlagen lijkt het bekeravontuur voor Stadskanaal vroegtijdig ten einde te komen. Na de nipte nederlaag tegen Germanicus volgde zaterdag in Stadskanaal een forse 1-5 nederlaag tegen zaterdag tweedeklasser Drenthina. Dat had mede te maken met een vroege rode kaart voor Roy Tolner, waardoor Stadskanaal een uur lang met tien man moest spelen.

Het begin van de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen was nog hoopvol te noemen voor de Knoalsters. Stadskanaal startte net als vorige week tegen Germanicus uitstekend. Met veel druk naar voren en in balbezit behoorlijk positiespel werden de gasten vanaf minuut één teruggedrongen. Tot kansen leidde dit niet. Na ongeveer een kwartier spelen kwam Drenthina ook wat meer aan voetballen toe en was Stadskanaal niet zo overheersend als in het eerste kwartier.

Rode kaart

Scheidsrechter Arends hield de wedstrijd kort en trok in de eerste 25 minuten al vier gele kaarten, eerlijk verdeeld over beide ploegen. Na een half uur bracht Stadskanaal zichzelf in de problemen. Roy Tolner trok heel licht zijn tegenstander aan het shirt en ontving zijn tweede gele kaart. Stadskanaal moest dus ruim een uur verder met tien man.

Het overtal van Drenthina betaalde zich al snel uit. In de 40ste minuut was het scheidsrechter Arends die om onduidelijke redenen een indirecte vrije trap toekende aan Drenthina in het strafschopgebied van Stadskanaal. Deze werd steenhard achter de kansloze Hoezen geschoten door Joel Zweerink: 0-1. In de 43ste minuut werd het zelfs 0-2. Een overtreding op Boy Nijgh werd onbestraft gelaten en de Emmenaren counterden razendsnel naar 0-2 via Thom Alders. Na een sportieve eerste helft, waar scheidsrechter Arends desondanks maar liefst acht gele kaarten uitdeelde, bleef deze tussenstand tot aan de rust staan.

Wedstrijd gespeeld

In de tweede helft bracht trainer Jordi Nijgh een wijziging aan in de speelwijze van Stadskanaal. Vleugelspeler Sten Vos bleef achter in de kleedkamer en Renze Poortinga nam de positie in van de van het veld gestuurde Roy Tolner. Meteen na de hervatting leek de wedstrijd gespeeld. Een cornerbal werd goed binnen geknikt door Max Alders: 0-3. Stadskanaal probeerde het wel en leek heel even op 1-3 te komen door een goal van Jeffrey Bakker. Echter, er was voordat Bakker afdrukte al gefloten voor een overtreding, waarna het doelpunt dus niet werd geteld. Na een uur spelen was Bakker wederom dichtbij een doelpunt. De aanvoerder van Stadskanaal zag zijn kopbal de bovenkant van de lat schampen.

Even aanzetten

Drenthina leek het wel te geloven en probeerde de wedstrijd rustig uit te spelen. Dit resulteerde in de 64ste minuut in de 1-3. De uitblinkende Maik Tolner schoot de bal prima binnen. Drenthina was meteen weer bij de les en zette direct weer aan. Nauwelijks twee minuten na de 1-3 van Tolner brachten de Emmenaren de marge weer naar drie. Meteen na de 1-4 van Maikel Arling kwam ook de 1-5 op het scorebord via Roland Koops. Doelman Hoezen leek de bal te keren, maar zag de bal vervolgens tergend langzaam achter de doellijn verdwijnen. In het restant van de wedstrijd, waarin door beide trainers gretig werd gewisseld, gebeurde  er nauwelijks nog iets noemenswaardig.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Drenthina