Borger boekt knappe zege op Zuidlaren

Borger boekte een knappe zege op Zuidlaren en heeft een goede uitgangspositie voor de volgende ronde van de beker.

Borger heeft een goede kans op plaatsing voor de tweede ronde van de beker. De groenhemden verrasten zaterdag 3e klasser FC Zuidlaren en wonnen het uitduel knap met 1-2. In de eerste helft kwamen de gasten uit de Hunebedhoofdstad na een half uur spelen op een 0-1 voorsprong via Gijs Roda. Heel lang kon Borger niet genieten van de voorsprong, want voor de rust werd het nog 1-1 door Nick van Leeuwen.

Na de pauze kwam Borger opnieuw op voorsprong via invaller Dylan Berghuis, die na goed voorbereidend werk van Roda de bal voor het intikken had: 1-2. Die voorsprong wist Borger vast te houden, al had het in de slotminuten er ook nog 1-3 van kunnen maken. Benjamin Mazeau faalde echter jammerlijk vanaf de stip, waardoor het bij 1-2 bleef. Voor Borger rest nog de wedstrijd tegen SETA, waarbij een gelijkspel volstaat voor plaatsing voor de volgende ronde.