Buinerveen niet opgewassen tegen CEC

CEC bleek een maatje te groot voor Buinerveen, dat met 6-0 verloor.

Buinerveen was zondag niet opgewassen tegen CEC. Het twee klassen hoger spelende CEC zegevierde met 6-0 na een 3-0 ruststand. De zondag 3e klasser bleek een maatje te groot voor Buinerveen, dat zich wel gedurende de negentig minuten kranig weerde.

Het was vooral eenrichtingsverkeer en het was vooral de thuisploeg die veel kansen creëerde. Desondanks lukte het Buinerveen aardig om de schade te beperken. Via Twan Schlepers kwam CEC na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Jordy Eggengoor en Matthijs Kok zorgden voor een 3-0 ruststand, al had Mark Middeljans pech dat hij namens Buinerveen nog een keer het houtwerk raakte.

Ook in de tweede helft domineerde CEC de wedstrijd en liep de thuisploeg verder uit via Kok, die nog eens twee keer scoorde en zo een hattrick maakte. Afgezien van een enkele kans zat een doelpunt voor Buinerveen er niet echt in, dat in de slotminuut nog de 6-0 moest incasseren van Michel Kingma. Volgende week rest nog wel een fraaie derby voor Buinerveen, dan speelt het tegen buurman Buinen.