Gieten wint ruim van VAKO

Gieten won ook het tweede bekerduel met ruime cijfers, dit keer van VAKO.

Gieten heeft de derby tegen VAKO met ruime cijfers weten te winnen. Voor rust leek het daar nog niet op uit te draaien, want beide teams zochten met een 1-1 tussenstand de kleedkamers op. In de tweede helft maakte de thuisploeg echter het verschil en liep Gieten uit naar een ruime 5-1 overwinning. Patrick Veldman had met een hattrick een groot aandeel in de zege.

In de eerste helft opende Veldman al na tien minuten spelen de score, maar deze openingstreffer werd een tiental minuten later beantwoord door de gasten uit Vries. Mojet bracht beide ploegen op gelijke hoogte, wat tevens de ruststand bleek.

In de tweede helft trok Gieten al snel de wedstrijd naar zich toe en was het wederom Veldman, die zijn ploeg aan de voorsprong hielp. Na een uur spelen maakte Jesper Dijkstra er 3-1 van en leek de wedstrijd wel beslist. Zeker toen David Modderman vijf minuten later ook zijn doelpuntje mocht meepikken. Het laatste woord was opnieuw aan Veldman, die zijn hattrick compleet maakte en zo de eindstand op 5-1 bepaalde. Gieten blijft door de overwinning op koers voor de tweede ronde van de beker.