Onstwedder Boys op koers voor volgende bekerronde na zege op Mussel

Onstwedder Boys won de Kanaalstreekderby van Mussel en heeft goede papieren voor de tweede bekerronde.

Onstwedder Boys ligt op koers voor de volgende ronde van de beker. Donderdag won de ploeg van trainer Wilbert Arends al met 1-8 van SGV en afgelopen zaterdag wonnen de Boys de Kanaalstreekderby tegen Mussel met 3-1.

In de beginfase van de wedstrijd ging de wedstrijd tussen Onstwedder Boys en Mussel gelijk op en ontstonden er wat mogelijkheden aan beide kanten. Zo schoot Richard Wubs namens Mussel naast en Rene Folkers moest redding brengen op een vrije trap van Harm Visse.

Ruime voorsprong Onstwedder Boys

Na een kwartier spelen viel het eerste doelpunt van de wedstrijd, nadat Gerko Scheper geheel vrijstaand kon binnenkoppen uit een hoekschop. Enkele minuten later stond het ook al 2-0 voor de thuisploeg. Een poging van Visser smoorde, waarna de bal terecht kwam bij Anne Wilzing die hier wel raad mee wist: 2-0. De beslissing in de wedstrijd leek al vroeg te vallen, want na een half uur spelen werd het al 3-0 voor Onstwedde. Wederom was Wilzing de doelpuntenmaker, die de bal over Folkers heen wist te liften. Mussel kreeg nog een goede kans via Hidding, maar de bal verdween over de goal van doelman Koudstaal.

Rode kaart

In de tweede helft leken de bezoekers beter in de wedstrijd te komen, nadat de thuisploeg via Rutgert Tipker nog wel dichtbij een doelpunt waren. Paul Hidding en Wubs wisten doelman Koudstaal echter niet te passeren. Even later moest de goalie toch capituleren nadat Lars Hemmes uit een hoekschop wist te scoren: 3-1. Daar bleef het uiteindelijk ook bij, waarbij het slot van de wedstrijd zich vooral kenmerkte door diverse opstootjes. Het leverde Len Groenewold van Mussel nog een rode kaart op, waardoor de gasten de wedstrijd niet alleen met een nederlaag eindigden maar ook met tien man.