Valthermond laat karrevracht aan kansen liggen tegen Pesse maar wint wel

Valthermond mistte veel kansen tegen Pesse, maar won uiteindelijk wel al was de score wat mager.

Foto Kees Rustenhoven, Maurice Kampman ziet een van zijn vele pogingen stranden op Pesse-doelman Tom Duker.

De 1-0 eindstand van Valthermond tegen Pesse doet vermoeden dat het een spannende strijd betrof. Hier was echter geen sprake van. De thuisploeg was duidelijk een maatje te groot voor de naar de tweede klasse gepromoveerde bezoekers.

Zonder sterkhouders als Alwin Braakman en Demy te Velde begon Valthermond goed aan het bekerduel. Al in de 4e minuut werd Maurice Kampman na een vlot lopende aanval vrij gespeeld, maar het schot van de scherpschutter werd gekraakt. De aansluitende corner werd vervolgens van de lijn gehaald.

Ook in het vervolg van de eerste helft bleef Valthermond de bovenliggende partij, maar tot scoren kwamen de Mondkers niet. Een treffer van Kampman vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Van der Werf.

Kansenregen

Na de pauze bleef Valthermond onder aanvoering van de uitblinkende Jens Bulle de bovenliggende partij en regende het kansen. Met name Maurice Kampman had het geluk niet aan zijn zijde. Zo spatte een kopbal op de lat uiteen en had de spits pech dat doelman Tom Duker met een prachtige reflex een kopbal keerde en als overwinnaar uit een een tegen een situatie kwam. Jorn Draijer raakte daarnaast nog eens de paal.

Pas zo’n twintig minuten voor tijd was daar eindelijk de voorsprong, al had Valthermond daar wel een strafschop voor nodig. Duker haakte Kampman binnen de beruchte lijnen en Van der Werf wees terecht naar de stip. Erik Jan Veerbeek mistte in eerste instantie, maar mocht opnieuw aanleggen. Dit keer faalde de routinier niet.

Tevreden over breedte van de selectie

Coach Albert Koops was met name tevreden over het feit dat de breedte van de selectie deze middag goed naar voren kwam:” Natuurlijk missen wij nu Braakman, Te Velde en Schlimbach, maar ik vind het ook wel weer mooi. Jonge jongens als Tom Bakker en Jorn Draijer laten zien dat ze zonder problemen ingezet kunnen worden. “

Naast genoemde jongelingen was er ook ruimte om de 16 jarige Milan Draijer zijn officiële debuut te laten maken. Met iets meer geluk en rust had de debutant in de slotfase nog voor twee assists kunnen tekenen, maar die assists gaan er in de toekomst zeker komen.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Pesse

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal verslaat tweedeklasser Noordster

Na een korte rustpauze en wat zaalvoetbaltoernooien is Stadskanaal weer begonnen aan de voorbereiding ...

Gieterveen lijdt geflatteerde nederlaag tegen Farmsum

Gieterveen begon goed aan de wedstrijd, maar had het geluk niet aan haar zijde. ...

NWVV trekt tegen HS ’88 aan het kortste eind

NWVV heeft dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen HS’88 te weinig gekregen. De blauw zwarten ...