Dennis Middeljans: “Gaan voor een plek in de top vier met Valther Boys.”

Dennis Middeljans denkt dat zijn ploeg mee kan doen voor een plek bij de eerste vier.

Valther Boys lijkt de komende jaren af te stevenen op een fusie met HOC uit Odoorn. Zo ver is het echter nog niet, wat mede ook te maken heeft met de komst van een eventueel nieuw sportpark, dat er nu nog niet is. Inmiddels is de club met de overige senioren, afgezien van het eerste elftal, al wel een samenwerking aangegaan met HOC. Toch zal het eerste elftal komend seizoen gewoon weer uitkomen in de zondag vijfde klasse D. Valther Boys-speler Dennis Middeljans voorziet een leuke competitie en denkt dat Valther Boys voor de vierde plek moet kunnen gaan.

De dertigjarige Middeljans speelt al meer dan tien seizoenen voor zijn club Valther Boys en vindt dat zijn club een warme vereniging is. “Het is een kleine gezellige vereniging waar iedereen elkaar kent. Ook nieuwkomers voelen zich altijd snel thuis binnen onze club. Kenmerkend is een goede trainingsopkomst en de passie die iedereen voor het spelletje heeft in combinatie met de gezelligheid na trainingen en wedstrijden.”

Fusie met HOC

Zoals eerder al gerefereerd is het voorbestaan van de club hoogst onzeker. De eerste samenwerking met HOC is al ontstaan en het lijkt dan ook een kwestie van tijd totdat Valther Boys ophoudt te bestaan. Ook Middeljans kan het beamen dat het er aan zit te komen. “De vraag is denk ik niet ‘of’, maar eerder wanneer. Valther Boys probeert zo lang mogelijk seniorenteams in de benen te houden, maar een samenwerking met HOC lijkt onvermijdelijk in de toekomst. We hebben weinig tot geen aanvulling vanuit de jeugd en daarnaast is ons tweede elftal nu al een samenwerking aangegaan met HOC.”

Valther Boys speelde de afgelopen jaren veelal in de zondag vierde of vijfde klasse en langetermijnplannen hoeven er voorlopig niet gemaakt worden. Voor komend seizoen wil Middeljans graag bovenin meedoen met zijn elftal, maar meedoen om een titel is volgens hem niet reëel. “Ik denk dat we met deze selectie die we nu hebben om plek vier kunnen strijden. Misschien zit het winnen van een periodetitel er nog in, maar ik denk in ieder geval dat we niet mee zullen doen om het kampioenschap.”

Leuke competitie-indeling

Komend seizoen acteert Valther Boys in de zondag vijfde klasse D, wat ook een aantal derby’s oplevert en een mix is van Drentse en Groningse ploegen. Middeljans is dan ook te spreken over de competitie-indeling. “Het is een leuke competitie waarin we vrijwel iedereen kennen. Ook mooi dat er weer een aantal Groningse clubs inzitten zoals Alteveer, Veelerveen en nieuwkomer DWZ.” Middeljans denkt wel te weten wie de grootste kanshebbers zijn voor de titel. “Persoonlijk denk ik aan Alteveer, Witteveense Boys en Weiteveense Boys.” Middeljans hoopt zelf op een hoge klassering aan het einde van het seizoen met Valther Boys en hoopt daar aan bij te kunnen dragen. “Ik hoop mijn bijdrage te kunnen leveren aan veel overwinningen en ik ben zeker tevreden als we in de top drie eindigen of een periodetitel weten te pakken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: SPW zal Bram Poelman lang moeten missen

Bram Poelman scheurde zijn kruisband af en is daardoor lange tijd uit de roulatie.

Ronald Bulthuis treedt toe tot ‘Club van Honderd’

Er zijn niet veel voetballers die erin slagen om honderd doelpunten te maken in ...