Richard Zuidema: “ASVB gaat komend seizoen beter voor de dag komen.”

Richard Zuidema hoopt komend seizoen een beter seizoen te gaan draaien met ASVB ten opzichte van vorig seizoen.

ASVB kende een moeizaam jaar in de zondag 2e klasse L en bivakkeerde in de onderste regionen. Degradatie lag op de loer, maar het coronavirus zorgde voor een vroegtijdige stop van de competities. Zo hoefde ASVB niet meer te vrezen voor de nacompetitie en komen de Witte Muizen ook volgend seizoen weer uit in de zondag 2e klasse L. Doelman Richard Zuidema verwacht een beter seizoen en denkt dat ASVB beter voor de dag gaat komen.

Het coronavirus gooide roet in het eten van de meeste clubs en zo ook voor ASVB. Een aantal clubs kozen voor een langere stop, maar ook veel clubs pakten de training op een gegeven moment toch weer op. Zo ook ASVB, dat volgens Zuidema wel aangepast ging trainen. “Vanaf het moment dat het weer was toegestaan om te trainen zijn wij weer begonnen. Wel met de regels die erbij kwamen, zoals afstand houden, geen partijvorm en niet douchen en gebruik maken van de facilitaire voorzieningen op de club.”

Beter voor de dag komen

Het ging afgelopen seizoen moeizaam voor ASVB, dat in de onderste regionen van de zondag tweede klasse L was te vinden. Dat kan ook de goalie beamen, die wel een verklaring heeft voor de matige prestaties. “De breedte van de selectie was erg smal, waardoor blessures en/of schorsingen niet makkelijk waren op te vangen.” Zuidema verwacht dan ook dat het komend seizoen een stuk beter zal gaan, ook gezien de recente ontwikkelingen binnen de selectie. “Kijkend naar de selectie van dit seizoen, dan is deze er zeker ten opzichte van vorig seizoen op vooruit gegaan. Er zijn een aantal spelers bijgekomen, waardoor er gerouleerd kan worden wanneer er blessures en/of schorsingen ontstaan.”

Komend seizoen moet het dan ook beter bij ASVB en ook Zuidema hoopt zich verder te kunnen ontwikkelen. “Mijn persoonlijke doelstelling voor komend seizoen is om een stabiele tweede klasse keeper te zijn en mijzelf verder door te ontwikkelen. Hopelijk draagt dat bij om zo hoog mogelijk te eindigen met ASVB op de ranglijst.” Een hogere klassering dan het afgelopen seizoen lijkt dan ook de voornaamste doelstelling volgens de keeper. “Ik denk dat er meer mogelijk moet zijn met de selectie van dit seizoen. Dat is dan ook echt ons streven om beter te presteren dan afgelopen seizoen.”

Streven naar een hoger niveau

De lat moet dus omhoog bij ASVB het komende seizoen, dat volgens Zuidema nog moet streven naar een hoger niveau dan de tweede klasse. “De ambitie is om op een hoger niveau te spelen en dat is ook iets waar iedereen hier naar streeft.” Daarvoor zal de club dus eerst wel in aanmerking moeten komen voor promotie naar de eerste klasse. Of ASVB daar komend seizoen daadwerkelijk een kandidaat voor is, is nog maar even afwachten.  In ieder geval spreekt Zuidema zich niet uit over eventuele kanshebbers of degradatiekandidaten. “Hier ga ik mij niet over uitlaten, want ik kan dit heel moeilijk inschatten.” Zelf hoopt de doelman in ieder geval een goed seizoen te gaan draaien met ASVB. “Ik ben tevreden als ik mijn persoonlijk doelstelling heb behaald en ik hoop dat wij als club positief kunnen terugkijken op het seizoen wanneer deze is beëindigd.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bert Timmermans: “Buinerveen moet een stabiele middenmoter worden.”

Bert Timmermans hoopt op een stabiel seizoen voor Buinerveen waarbij een plaats in de ...

Vijf vragen aan: Brian de Jonge (Ter Apel ’96)

De zondagafdeling van Ter Apel ’96 is voortvarend aan het nieuwe seizoen begonnen. De ...