Borger schiet er tien in tegen SETA

Borger kende geen moeite met SETA en liet dubbele cijfers noteren en is door de overwinning een ronde verder in de beker.

Foto Alle Oldenbeuving, Dylan Berghuis noteerde namens Borger een hattrick in de wedstrijd tegen SETA.

Borger heeft ook de derde poulewedstrijd in de beker met winst afgesloten. Nadat eerder knap werd gewonnen van SJS en Zuidlaren werd nu SETA aan de zegekar gebonden. Het werd 3-10 in Musselkanaal, waardoor Borger zich mag gaan opmaken voor de volgende ronde van de beker.

Borger begon tegen SETA met enigszins een gelegenheidsopstelling. Zo ontbraken vaste waarden Bonne Timmer, Wiljan Vos, Mylan Beijering en Luuk Kenter aan de aftrap. Voor hen in de plaats een aantal aanstormende talenten, waarvan met name Dylan Berghuis de afgelopen weken al liet zien nadrukkelijk op de deur te kloppen. De tactiek bleef ondanks de mutaties hetzelfde. Vanuit een gesloten defensie de bal veroveren, snel omschakelen en via de vleugels en de snelle spitsen tot kansen komen was ook nu het devies.

Tien doelpunten

Het lukte in de eerste helft heel aardig. Ondanks dat niet alles goed ging werden er wel veel mogelijkheden gecreëerd. Nog belangrijker! Er werd maar liefst zeven keer gescoord. Mazeau, Van der Span (2x), Roda (2x) en Berghuis (2x) waren de doelpuntenmakers. Het zwakke SETA, dat ook gehavend aan de aftrap was verschenen, zette daar drie goals tegenover. De neutrale toeschouwer was al met al de grote winnaar. Tien doelpunten in een helft, daar kom je voor naar het sportterrein.

Voortkabbelen

De tweede helft was de amusementswaarde een stuk minder groot. Borger speelde met te weinig energie om het publiek op de banken te krijgen en SETA was al snel te vermoeid om nog aan aanvallen te kunnen denken. Natuurlijk leverde het krachtsverschil nog wel de nodige kansen voor de bewoners van de Hunebedhoofstad op. Na een kleine twintig minuten spelen lag de 3-8 in het mandje. Berghuis maakte zijn derde van de middag na een goede dieptepass van de ingevallen Luuk Kenter. Ook na dit doelpunt kabbelde het duel voort. Het werd gedurende het verstrijken van de tijd steeds slordiger. Toch leverde de slotfase nog wel twee doelpunten op. Kenter maakte de negende van Borger en het slotakkoord was voor Benjamin Mazeau, die op kolderieke wijze al struikelend de tiende binnen frommelde. Eindstand: 3-10, Borger bereikt de volgende bekerronde.

Foto’s Alle Oldenbeuving: SETA – Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten verliest wedstrijd én doelman Tappel

Gieten heeft op het eigen sportpark gevoelige verliezen geleden. Behalve een 3-5 nederlaag tegen ...

Veerkrachtig NWVV in slotfase onderuit

Na de zure nederlaag van vorige week tegen SC Angelslo moest trainer Geert Aalderink ...

Blik op 2L: de wedstrijden van 11 oktober

In 'Blik op 2L' worden de clubs uit deze klasse van het zondagvoetbal gevolgd. ...