Buinen wint in bekerderby van Buinerveen

Buinen was de sterkste in de derby tegen Buinerveen.

Foto Andries Middelbos, Bram Komduur was twee keer trefzeker voor Buinen in de derby tegen Buinerveen.

Buinen heeft de burenderby tegen Buinerveen met 4-1 gewonnen. In de eerst helft nam Buinerveen nog de leiding en ging het met een 0-1 voorsprong de rust in. In de tweede helft was Buinen de bovenliggende partij en zette de thuisploeg de achterstand om in een 4-1 zege.

De wedstrijd tegen Buinerveen was niet alleen vanwege de burenclash een speciale wedstrijd voor Buinen, maar het was ook precies een jaar na het noodlottige ongeluk, dat twee spelers van Buinen het leven kostte en waarbij ook twee spelers zwaargewond raakten. Daar werd op een mooie wijze bij stilgestaan door de club ter nagedachtenis aan deze spelers. In de eerste helft leek de wedstrijd aardig in evenwicht en waren er mogelijkheden over en weer te noteren. Veel gescoord werd er echter niet en er moest een eigen doelpunt aan te pas komen om de score te openen. Vlak voor rust kwam Buinerveen daardoor enigszins gelukkig op voorsprong.

In de tweede helft trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe en na een kwartier spelen in de tweede helft viel de 1-1, waar nu Buinen werd geholpen door een eigen doelpunt. Enkele minuten later hielp Albert Stevens de thuisploeg aan een voorsprong. Buinerveen was daarna niet meer bij machte om de gelijkmaker te forceren en moest toezien dat de thuisploeg verder uitliep naar een ruimere zege. Bram Komduur zorgde met twee doelpunten uiteindelijk voor een ruime 4-1 overwinning voor Buinen op een emotioneel beladen dag.

Foto’s Andries Middelbos: Buinen – Buinerveen