DVC ’59 en Roswinkel in evenwicht

Roswinkel speelde gelijk tegen DVC ’59, maar dat was net niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde van de beker.

Foto, Roswinkel viert de openingstreffer van Lars Stap.

Roswinkel speelde in de laatste bekerwedstrijd van de voorronde met 1-1 gelijk tegen DVC ’59. Ondanks dat men daardoor ongeslagen bleef met zeven punten uit drie wedstrijden, moest men DVC voor laten gaan in de poule dat op basis van een beter doelsaldo verder bekert.

In de eerste helft waren er kansen over en weer te noteren en ging de wedstrijd gelijk op. De eerste mogelijkheid voor Roswinkel was voor Niels Neef, maar de goalie van DVC maakte de poging onschadelijk. Ook in de rebound kon Dylon Meijering de bal niet binnen werken.

Scrimmage

Ook DVC was bij vlagen behoorlijk dreigend voor de goal van Roswinkel doelman Ricardo Prins. Met name via de rechterkant onstonden er een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg, maar Prins hield zijn doel schoon. Ook bij een vrije trap van een meter of twintig van de goal ranselde Prins de bal vakkundig uit de goal. Even later was het aan de andere kant wel raak. Een vrije bal van Meijering belandde in het strafschopgebied en uit een scrimmage wist Lars Stap raak te schieten: 0-1.

Er bleven mogelijkheden komen aan beide kanten en de thuisploeg kwam voor rust nog langszij. Wederom kwam DVC er via de rechterkant door en met een bekeken schuiver klopte Niek Mink doelman Prins: 1-1, en tevens de ruststand.

Wel kansen, geen goals

Ook in de tweede helft waren er de nodige kansen te noteren voor beide ploegen, maar leek DVC het initiatief wat meer te grijpen. Doelman Prins was echter op zijn hoede en zorgde ervoor dat Roswinkel in het begin van de tweede helft niet tegen een achterstand aankeek. Na de druk van DVC kwam ook Roswinkel er weer wat beter in en kreeg het via Stap nog een aardige kans, maar kon hij de voorzet van Willem Pagters net niet binnen glijden. Richting het slot van de wedstrijd nam de druk van DVC weer toe en ging de ploeg op zoek naar de winnende treffer. DVC raakte nog een keer het houtwerk, maar Roswinkel wist zich staande te houden en zo eindigde het treffen in 1-1. Voor Roswinkel niet genoeg om door te gaan, maar dat kon desondanks toch met een tevreden gevoel terugkijken op een goede bekercampagne waarin het ongeslagen bleef met twee vierdeklassers als tegenstanders.