SJS speelt gelijk tegen Zuidlaren in wedstrijd met twee gezichten

SJS kwam tegen Zuidlaren terug van een achterstand en speelde uiteindelijk gelijk.

Foto Brigitte de Wijk, drukte voor de goal van SJS-doelman de Jonge.

Het werd een vermakelijke wedstrijd met twee gezichten, de laatste bekerwedstrijd tegen zaterdag derdeklasser FC Zuidlaren. Vóór rust domineerden de gasten met beweeglijk voetbal en had SJS moeite om zich aan de speelstijl van de tegenstander aan te passen, na rust zakte FC Zuidlaren wat weg en kon SJS meer in het spel komen. Uiteindelijk werden de punten verdeeld en werd het 2-2.

En daar leek het in het begin van de wedstrijd totaal niet op. SJS hielp de gasten in het zadel door een zeldzaam slippertje van doelman De Jonge. Hij had teveel tijd nodig om een terugspeelbal te verwerken en daar maakte de spits van FC Zuidlaren dankbaar gebruik van en ontfutselde De Jonge de bal. Het was vervolgens een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten, 0-1 in de 5e minuut.

SJS onder druk

SJS kwam niet onder de druk uit en keek al snel tegen een grotere achterstand aan. Een mooie aanval leverde FC Zuidlaren in de 10e minuut al een zeer comfortabele 0-2 voorsprong op. En daar zette SJS maar bar weinig tegenover. Of het moest het uitvalletje van spits Jay van der Hooft zijn in de 12e minuut, die voor het eerst de Zuidlaarder-doelman testte met een afstandsschot. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werden de kansen spaarzamer en duurde het tot de 30e minuut alvorens FC Zuidlaren weer gevaarlijk opdoemde voor het doel van De Jonge. Dit keer wist hij knap redding te brengen. Kort daarna zag het Knoalster publiek eigenlijk pas de eerste behoorlijke aanval van SJS. Over rechts zetten Tom en Jay een goede 1-2 op, maar de voorzet was te scherp en werd verwerkt tot hoekschop. Uit deze corner kopte Zuidema via de grond over. In de 41e minuut was SJS misschien wel het dichtste bij een aansluitingstreffer. Jay van der Hooft zette goed door, bediende Heidema maar deze stuitte op de prima keepende doelman van Zuidlaren. Ook de gasten bleven dreigend, maar tot grote kansen kwam het verder in de eerste helft niet meer. Derhalve gingen de ploegen met een 0-2 voorsprong voor FC Zuidlaren richting de kleedkamers.

Beter SJS

De eerste fase na rust was nog altijd voor de gasten. In de 49e minuut waren ze dichtbij een 0-3 voorsprong, maar het gekraakte schot raakte de lat. Uit de corner ontstond een kluts, die resulteerde in een hard schot over het doel van SJS, dat goed wegkwam.

Toch kwam SJS beter in haar spel en kon het zowaar denken aan aanvallen. Positioneel stond het een stuk beter in ieder geval. In de 54e minuut werd Heidema gelanceerd en na een prima individuele actie van de youngster resulteerde dit in een uitstekend doelpunt. Zijn eerste van het seizoen en dat moet voelen als een opluchting voor de talentvolle speler, 1-2. Het duel ging op en neer en werd steeds aantrekkelijker voor het publiek om te aanschouwen. Een echte wedstrijd om het zo maar te noemen. Toch was het FC Zuidlaren dat, na knullig balverlies van Breedveld, bijna de marge weer op twee bracht. Opnieuw belandde het schot op de lat boven doelman De Jonge.

Verse krachten

Trainer Schaart bracht met Springer en De Koe verse krachten. Zomer en Hommes ruimden het veld. Niet veel later was aanvoerder Venema dichtbij een treffer. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald. In de 83e minuut kwam talent Thom Boels binnen de lijnen voor de ietwat geblesseerde Timmer. In de slotfase van het duel kwam SJS dan toch langszij. Een goede individuele actie en dito afronding door good old Jan Springer betekende de gelijkmaker, 2-2. De keeper had het nakijken op dit mooie en harde schot. SJS rook nog aan de overwinning, want met de komst van Boels kwam er ook direct meer dreiging in het spel.

Kay Rijkens kreeg de bal voor zijn voeten en vuurde de bal op de Zuidlaarder doelman af. Deze keerde de bal met moeite en in de rebound was het opnieuw Springer die er als de kippen bij was om de 3-2 tegen de touwen te knallen. Jammerlijk voor SJS, maar de assistent scheidsrechter constateerde buitenspel. Het doelpunt werd afgekeurd. Weer een minuut later kreeg SJS nog een opgelegde kans. Jan Springer kreeg het opnieuw op zijn heupen met een mooie actie. De doelman passeren lukt echter niet. Ook in de rebound mocht wederom Rijkens afdrukken voor de winst, maar zijn schot ging maar net naast. En zo besloot scheidsrechter Dorgelo voor het einde van de wedstrijd te fluiten en bleef het bij 2-2.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – Zuidlaren