Voorbeschouwing speelronde 1 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 1 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

SPW – Gieten

SPW mag zich opmaken voor een rentree in de zondag derde klasse sinds meer dan twintig jaar. De club uit Stadskanaal stond in het vorige seizoen bovenaan toen het seizoen werd beëindigd door het coronavirus. Een verzoek tot promotie werd ingediend en gehonoreerd. En dus komt SPW komend seizoen uit in de zondag derde klasse C. Een klasse waarin veel ploegen uit de Kanaalstreek zitten, zo ook de tegenstander van aanstaande zondag. Dat is Gieten, waarmee SPW direct een zware opnemingswedstrijd wacht. De Gietenaren zaten vorig seizoen in de zondag derde klasse B en deden daarin bovenin mee. Dat zal ook de doelstelling voor dit seizoen zijn voor Gieten. Dat kende een goede voorbereiding en plaatste zich ook voor de volgende bekerronde. De vraag is dan ook of Gieten een makkelijke middag zal hebben of dat SPW wellicht in de eerste ronde voor een stuntje kan zorgen.

Sellingen – FC Ter Apel ‘96

Direct ook een echte Kanaalstreekderby op het programma in de zondag derde klasse C. Gezien de bekercampagnes van beide ploegen kan er direct vuurwerk verwacht worden op de eerste speeldag. Beide teams bleven ongeslagen in de poule en zullen met een goed gevoel toewerken naar deze eerste competitiewedstrijd. Vorig seizoen eindigde Sellingen in de middenmoot, Ter Apel stelde toch wat teleur met een plek in de subtop. De verwachtingen waren vorig seizoen hoog gespannen, maar die konden niet waar gemaakt worden. Ongetwijfeld zullen de Ter Apelers gebrand zijn op een betere klassering, maar dan zal met Sellingen direct een lastige horde genomen moeten worden. Kortom het kan wel eens een zeer boeiende derby worden.

Gieterveen – Gasselternijveen

Wat een begin van het seizoen voor beide ploegen. Direct een burenclash om de verhoudingen op scherp te zetten. Wie begint met een goed gevoel aan het seizoen en wie mag direct aanhoren dat de buurman de beste is. Kijkend naar de voorbereiding, dan lijkt Gasselternijveen de favoriet te zijn voor deze burentwist. Nieveen draaide een goede voorbereiding met goede uitslagen en wist zich maar net niet te plaatsen voor de volgende bekerronde. Dat was bij Gieterveen wel anders, dat drie keer verloor in het bekertoernooi en daarin roemloos werd uitgeschakeld. Echter zegt dat in deze speciale wedstrijd niet zoveel. In het seizoen 2018/2019 zaten beide teams ook bij elkaar in en toen wist Gieterveen tot tweemaal toe te winnen. Wordt het zondag groen-wit of rood-wit dat aan het langste eind gaat trekken in deze burenderby.

Eext – Bareveld

Nog een derby in de zaterdag vierde klasse C. Een duel tussen twee ploegen die in de onderste regionen worden verwacht aan het einde van het seizoen. Eext promoveerde vorig jaar na een ongeslagen seizoen en zal zich graag dit seizoen willen handhaven. Bareveld kende twee moeizame jaren in de vierde klasse en eindige beide jaren in de onderste regionen van de ranglijst. De Barevelders hopen zich dit seizoen dan ook wat sneller veiliger te spelen en de wedstrijd tegen Eext lijkt daarmee direct een belangrijk duel. Ook Eext zal graag zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten willen vergaren om veilig te zijn. En dan is niets lekkerder om direct met een driepunter te starten. Een interessante derby, die beide ploegen maar al te graag zullen willen winnen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: JT Kanaalstreek – Skogstrand

Opnieuw wist Jeugdteam Kanaalstreek een wedstrijd in winst om te zetten. Op de derde ...

Updates uit Spanje: Social Media #1

Behalve de informatie die we via trainer René Nijgh ontvangen, heeft de redactie van ...

Jeugdteam Kanaalstreek: spelersrapporten

Het Jeugdteam Kanaalstreek wist afgelopen vrijdag in Riccione de Italy International cup te winnen. ...