Weerdinge in slotfase langs Westerwolde

In de slotfase trok Weerdinge in de wedstrijd tegen Westerwolde de overwinning naar zich toe.

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde-doelman Rudie Bergman ziet de bal onhoudbaar tegen de touwen verdwijnen.

In een wedstrijd die het bekijken meer dan de moeite waard was en waarin twee ploegen de nodige inzet toonden de punten naar zich toe te trekken, was het Weerdinge dat in de slotfase aan het langste eind trok tegen Westerwolde.

De thuisploeg onder leiding van hun nieuwe trainer Edwin Drenth begon voortvarend aan de wedstrijd en oefende meteen veel druk uit op de defensie van Westerwolde. Toch bleven de Vlagtwedders vrij gemakkelijk overeind en kwamen zelfs aan de leiding. Het was René v.d. Laan die in de 38e minuut vanaf links de bal met een heerlijk indraaiend effect over keeper Jari Lubbers van Weerdinge in de verre bovenhoek deed ploffen: 0–1. Westerwolde kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg in dit eerste bedrijf onder andere via Mark Geukes en Frank Riks nog een aantal reële kansen. Gescoord werd er echter niet meer, want ook Weerdinge wist een aantal kleine kansen niet te verzilveren. En dus kon de deze middag enigszins warrig fluitende arbiter van Driel met een 1–0 voorsprong voor de gasten voor de rust fluiten.

Mooiste voetbalmoment van de middag

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld als voor de rust. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen een aantal kansen, welke aanvankelijk zonder succes werden afgerond. Totdat in de 64e minuut de geheel vrijstaande Patrick Lassche met een voorzet op maat vanaf rechts werd bereikt. Met een heerlijke halve omhaal en daardoor op zich het mooiste voetbalmoment van deze middag, schoot hij de bal namens Weerdinge onhoudbaar voor doelman Rudie Bergman diagonaal in de verre hoek: 1–1.

Vol op de aanval

Na deze gelijkmaker gingen beide ploegen nog meer op de aanval spelen, hetgeen tot diverse grotere en kleinere kansen leidde. Een vrije trap van René v.d. Laan, een meter of twintig van het doel, spatte in de 80e minuut uiteen op de paal. Waar Westerwolde dus het geluk niet kon afdwingen, benutte Jaimy Wessels namens Weerdinge in de 85e minuut wel een toegekende vrije trap en wist daarmee de wedstrijd te beslissen. Beheerst krulde hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied over de muur van Westerwolde, waarna het leer tot vreugde van Weerdinge in de linkerhoek tegen de touwen vloog. De Vlagtwedders probeerden daarna uit alle macht nog de gelijkmaker te forceren, maar gebrek aan scherpte en de nodige rust zorgden ervoor dat de drie punten deze middag in Weerdinge bleven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC veegt GKC van de mat

Op HOC staat momenteel geen maat. Want ga maar na: de fusieclub uit Exloo ...

Borger volstrekt kansloos tegen Hoogeveen

Na de eerste ontmoeting in het tweeluik met Hoogeveen zal het verblijf van Borger in ...