Blik op 2L: Beilen doorstaat offensief Nieuw Buinen

Beilen, dat verre van compleet was, zag het kwartje tegen Nieuw Buinen de goede kant op vallen: 2-0.

Nieuw Buinen was in het eerste half uur de bovenliggende partij, maar kon dit niet in de score uitdrukken. De vrije trappen van Roy Feiken bleken een gevaarlijk wapen. Doelman Remco Vos moest een paar keer zijn kwaliteiten tonen. Vos was ook attent op inzetten van Eddie Schoenmaker, terwijl een inzet van Nick Berens rakelings naast ging. De laatste kans voor de bezoekers in het eerste half uur was voor Robert Tieks, maar zijn kopbal leverde geen treffer op.

Amper verdiend

Na een half uur kreeg Beilen zijn eerste kans en meteen was het raak. Uit een hoekschop toornde Ronald Smit boven iedereen uit en hij kopte de 1-0 tegen de touwen. Amper verdiend op dat moment, maar geen Beilenaar die daar mee zat. Nieuw Buinen was het op dat moment kwijt en wist tot de thee amper nog kansen te creëren. Rick-Jan de Vries was dichtbij een goal, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Onbaatzuchtig

Beilen kwam nu duidelijk scherper uit de kleedkamer en zag Owen van der Werff al vrij snel in kansrijke positie komen, maar de laatste pass was onzuiver. Anders dan in de eerste helft had Beilen weinig te duchten van Nieuw Buinen. Een ingreep van Ronald Smit leidde de tweede treffer in. onbaatzuchtig werd Owen van der Werff de kans geboden de wedstrijd in het slot te gooien: 2-0. Nieuw Buinen kwam in het restant niet verder dan enkele speldenprikjes, waardoor Beilen de overwinning niet meer in gevaar zag komen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Effectief Westerwolde zet Haren opzij

Was Haren op sportpark ‘De Barlage’ in Vlagtwedde misschien de iets beter voetballende ploeg, ...

HOC speelt gelijk tegen KSC

HOC had aan gelijkspel voldoende om door te gaan in de beker.

Titan houdt knap stand in Groningen

Afgelopen zondag stond er voor de boomlange formatie uit Nieuw-Weerdinge een uitwedstrijd bij GRC ...