Blik op 2L: Gruno en veerkrachtig Stadskanaal in balans

Gruno leek SC Stadskanaal pijn te gaan doen, maar de mannen van Jordi Nijgh toonden veerkracht en namen een punt mee uit Groningen.

In de beginfase werd meteen duidelijk dat er twee ploegen op het veld stonden die wilden voetballen. Stadskanaal had de eerste minuten wat moeite met een aantal technisch vaardige spelers van Gruno en moest dan ook toezien dat Gruno na een aantal minuten de eerste kleine mogelijkheid kreeg. Na tien minuten kreeg ook Stadskanaal de eerste kans. Leon Bos stuitte echter op doelman Erwin Verdenius.

Droog schieten

Even later wist Stadskanaal toch op 0-1 te komen. Jeffrey Bakker bereikte via de kluts Boy Nijgh die droog de bal binnenschoot. Gruno kwam er na de tegengoal ook een aantal keren gevaarlijk uit. In balbezit werd voortdurend de vaardige Mohamed Faraouni gezocht. Faraouni bediende vervolgens de voorwaartsen van Gruno, maar de defensie van Stadskanaal wist stand te houden. Toch wist Gruno na bijna een half uur op 1-1 te komen. Balverlies van Maik Tolner leidde de tegentreffer in. Jamal Schripsema kreeg de bal en zag doelman Weidijk ver voor zijn goal staan. Schripsema lepelde de bal van ruim 25 meter prachtig over Weidijk: 1-1.

Hoog tempo

Er ontspon zich vervolgens een wedstrijd in een hoog tempo, zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. Het lukte Stadskanaal niet om Jeffrey Bakker te bereiken en ook Gruno wist niet erg gevaarlijk te worden. Zo konden beide ploegen met een 1-1 tussenstand aan de thee.

Scherp Gruno

In de tweede helft startte Gruno scherper. De Stadjers zochten snel de diepte, daar waar Stadskanaal probeerde door kort spel gevaarlijk te worden. Na vijf minuten in de tweede helft kreeg Gruno loon naar werken. Johannes Kroon maakte een mooie actie prima af: 2-1. Op het uur werd het zelfs 3-1. Laconiek uitverdedigen van Stadskanaal werd keihard afgestraft. Mohamed Faraouni pakte het presentje dankbaar uit.

Lat

Gruno bleef gedurende de tweede helft de betere ploeg. Stadskanaal werd afgetroefd op beleving, duelkracht en de absolute wil om te winnen. Lange tijd hing de vierde goal dan ook in de lucht. Tot tweemaal toe werd Stadskanaal gered door de lat boven Weidijk. Stadskanaal wist daar geen enkele kans tegenover te stellen. Uit het niets wist Stadskanaal toch ineens op 3-2 te komen. In de 80ste minuut mocht Boy Nijgh aanleggen voor een vrije trap. De harde uithaal belandde via de lat weer in het veld, waarna Wessel Klijnstra attent reageerde en de 3-2 tegen de touwen kopte.

Op jacht

Meteen na de aansluitingstreffer ging Stadskanaal op jacht naar de gelijkmaker. En die leek er te komen. Jeffrey Bakker werd alleen voor de keeper gezet door de ingevallen Roy Tolner, maar hij werd teruggefloten wegens vermeend buitenspel. In de laatste minuten bleef Stadskanaal het proberen. Een voorzet van Leon Bos leek de goal in te zeilen, maar vond slechts de lat.

In extremis

In de voorlaatste minuut viel toch de 3-3. Jeffrey Bakker wist Wessel Klijnstra te bereiken en de vleugelspeler kon simpel raak tikken. Stadskanaal leek ineens de geest te krijgen en probeerde de overwinning nog uit het vuur te slepen. Dit lukte niet en de wedstrijd eindigde dus in een doelpuntrijk gelijkspel.