Blik op 2L: Valse start voor Valthermond

Veendam 1894 was goed bij de les en deed Valthermond pijn: 1-2.

foto: Kees Rustenhoven

De verwachtingen op sportpark De Meent waren voorafgaand aan het duel tegen Veendam 1894 hoog gespannen. Het laatste duel dat op De Meent gespeeld werd resulteerde in een 6-0 overwinning op WKE. En evenals het afgelopen seizoen was de competitieopening tegen Veendam. Waar echter vorig seizoen een 6-1 overwinning werd behaald, stonden de blauw-witten nu na afloop met sneue gezichten: 1-2.

Balbezit

Dat Veendam met de overwinning aan de haal ging, was op zichzelf bijzonder. Over de hele wedstrijd had de thuisploeg ongeveer 80% de bal, maar steeds ging het in de eindfase fout. De 0-1 door Winston de Jonge uit een razendsnelle counter speelde de bezoekers helemaal in de kaart. Rondom het eigen strafschopgebied werd een muur opgetrokken en het was aan Valthermond om hier een opening in te vinden.

Kansen

Mogelijkheden kwamen er ook wel voor de thuisploeg. Zo mikte Demy te Velde over en schampte Jorn Draijer de lat. Rond het half uur spelen was daar dan de gelijkmaker. Erik Jan Veerbeek vond met een voorzet Maurice Kampman en de spits kopte onhoudbaar binnen. Valthermond had met een voorsprong aan de thee kunnen gaan, maar Veerbeek mikte een lob net over en Kampman strandde op doelman Yjan Oldenburger.

Kampman mist

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Balbezit voor Valthermond, maar tot echt veel uitgespeelde mogelijkheden leidde dit niet. Totdat Erik Jan Veerbeek binnen de beruchte lijnen werd aangetikt en scheidsrechter Schram naar de strafschopstip wees. Maurice Kampman zag zijn inzet echter via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiteren.

Dodelijke counter

Halverwege de tweede helft was daar de eerste waarschuwing van de bezoekers. Mike Wilts dacht even te lichtzinnig uit te verdedigen en had geluk dat Ryan de Bruin voorlangs mikte. Kort daarop keerde Oldenburger nog een inzet van Erik Jan Veerbeek en schoot aanvoerder Alwin Braakman rakelings naast, waarna Veendam in de counter genadeloos toesloeg. De gehele verdediging van Valthermond verkeek zich op een diepe bal en Ramon de Jong rondde beheerst af.

Slotoffensief

Tijdens het slotoffensief waren Tom Meijers en Maurice Kampman nog dicht bij de gelijkmaker, maar het mocht allemaal niet meer baten. De punten gingen mee naar Veendam. Een valse start derhalve voor Valthermond.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen zakt steeds verder weg

Ondanks dat Gasselternijveen de afgelopen zomer een gedaanteverandering onderging zullen de verstokte fans van ...

SJS begint met overwinning op FDS

Mede dankzij een uitstekende eerste helft versloeg SJS FDS.

Gasselternijveen in blessuretijd onderuit tegen WKE ’16

Gasselternijveen weerde zich kranig tegen het hoger spelende WKE '16, maar ging in blessuretijd ...