Eext trakteert Bareveld op zevenklapper

Eext kende een uitstekende competitiestart met een 7-0 overwinning op Bareveld.

Eext is het avontuur in de vierde klasse uitstekend gestart. De promovendus won in eigen huis maar liefst met 7-0 van Bareveld. Bij rust leidde Eext al met 3-0 en in de tweede helft liep het alleen maar verder uit op de gasten en won het uiteindelijk met een echte zevenklapper.

Onder schitterende weersomstandigheden startte Eext goed aan de wedstrijd en had het van meet af aan het initiatief. Een vroege openingstreffer hielp de thuisploeg daarbij nog meer in het zadel. Al na enkele minuten spelen trof Berni Nijhof doel. Na een kwartier spelen stond het ook al 2-0 voor de thuisploeg via Gert Warring. De marge werd voor de pauze nog groter, Niels Buiter bepaalde de ruststand op 3-0.

Zevenklapper

Daarmee leek de wedstrijd al zo goed als beslist en Eext ging op dezelfde voet door als in de eerste helft. Binnen het kwartier in de tweede helft werd het al 4-0 via de tweede treffer van Nijhof. Ook Buiter mocht zijn tweede aan laten tekenen en tilde de stand naar 5-0. Daar bleef het niet bij voor de arme bezoekers, die ook nog de 6-0 en 7-0 moesten incasseren van Warring en Yoran Cloo. Ook een eretreffer zat er niet in voor de bezoekers, die een gegeven strafschop niet wisten te benutten. Zo eindigde de start van de competitie voor Bareveld in een deceptie, maar kon promovendus Eext zich geen betere start wensen.