Gieten start competitie met ruime zege op SPW

Gieten was een maatje te groot voor SPW en won met ruime cijfers.

Gieten heeft de derby tegen SPW met ruime cijfers gewonnen. De Gietenaren bleken over de hele wedstrijd gezien een maatje te groot voor de promovendus. Het resulteerde uiteindelijk in een 0-4 overwinning voor Gieten, dat daarmee een uitstekende start van de competitie kende.

Vanaf meet af aan hadden de bezoekers het meeste balbezit en probeerde SPW de ruimtes klein te houden en compact te verdedigen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Gieten in de persoon van goalgetter David Modderman. De spits zag zijn inzet echter voorlangs gaan. Enkele minuten later leek Jarno Hoiting te gaan scoren, maar SPW-doelman Geert Vonk had een uitstekende reflex in huis.

Betere kansen voor Gieten

Af en toe werd ook de thuisploeg gevaarlijk en zo leek het bijna op voorsprong te komen, maar Gieter-goalie Roy Pijpker trad handelend op. Desondanks waren de betere kansen voor Gieten en na een half uur spelen viel dan ook de 0-1 via Modderman. Vlak voor de pauze volgde nog een hachelijk moment, waar thuisploeg SPW net niet van kon profiteren en de bal net langs de verkeerde kant van de paal rolde. Ook na rust volgde eenzelfde spelbeeld waarin Gieten de betere ploeg bleef. Na een kwartier spelen in de tweede helft viel de 0-2 en was het Patrick Veldman die scoorde.

De 0-2 leek ook de beslissing in de wedstrijd te zijn, waarna SPW niet echt meer bij machte was om Gieten nog echt in de problemen te brengen. De thuisploeg oogde vermoeider en de bezoekers profiteerden in de slotfase van de geboden ruimtes. Hoiting tilde de score naar 0-3 op aangeven van Riensema. Het werd uiteindelijk nog 0-4, nadat Gieten nog een strafschop kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd. Een koud kunstje voor Modderman, die het leder tegen de touwen schoot.