Onstwedder Boys in extremis naast VHK

Onstwedder Boys maakte in de laatste minuut van de wedstrijd nog gelijk tegen VHK.

Onstwedder Boys heeft in extremis nog een punt overgehouden aan het duel met VHK. De gasten waren de gehele wedstrijd de betere ploeg en leken ook op een 1-2 overwinning af te stevenen. In de slotminuut besloot Gerko Scheper echter anders en bezorgde de spits de thuisploeg alsnog een punt.

De bezoekers begonnen beter aan de wedstrijd en voetbalden makkelijker dan de thuisploeg. VHK creëerde zichzelf dan ook een aantal goede kansen in de eerste helft. Onstwedder Boys-goalie Rein Koudstaal behoedde zijn ploeg voor een achterstand met een aantal goede reddingen op pogingen van Ryan Stam, Mark Kroek en Yaniek Eiken. De enige mogelijkheid voor Onstwedde kwam voort uit een corner die over gekopt werd door Scheper.

Late gelijkmaker

Ook na de pauze bleef VHK de wedstrijd domineren en was het wachten op de openingsgoal. Zo kwamen Henk Rook  en Edward Rook dichtbij een doelpunt, waarbij laatstgenoemde de lat toucheerde. Voor de thuisploeg kreeg Jarno Sterenborg nog een behoorlijke kans, maar uiteindelijk wist VHK toch de ban te breken. Edward Rook schoot onhoudbaar van afstand binnen: 0-1. Toch kwam Onstwedde snel langszij via Scheper die een knappe goal maakte na een individuele actie. Ook die stand verdween snel weer van het scorebord, want Roy Rook maakte even later de 1-2 uit een vrije trap van Kroek. Daarmee leek het pleit beslecht, maar in de laatste minuut knikte Scheper nog de gelijkmaker tegen de touwen en hield Onstwedder Boys toch nog een enigszins gestolen punt over.