Roswinkel verslaat SVBC in rommelige wedstrijd

Roswinkel won in een rommelige wedstrijd met 2-4 van SVBC.

Roswinkel is het seizoen begonnen met een zege op SVBC. In een weinig hoogstaande en rommelige wedstrijd gingen beiden met een 2-2 ruststand aan de thee. Na de pauze trok Roswinkel de wedstrijd naar zich toe en zegevierde uiteindelijk met 2-4.

In de eerste helft oogde het spelbeeld rommelig, waarbij Roswinkel moeite had om goed combinatiespel op de mat te leggen. Door het slordige spel waren de bezoekers kwetsbaar bij balverlies en daar kon de thuisploeg al snel van profiteren via Tim Funke: 1-0.

Gelijkopgaand

De gasten kwamen maar moeizaam in het spel en de thuisploeg probeerde gevaarlijk te worden via de vleugelspitsen. Het leverde wat kansjes op, maar het duurde tot de 25e minuut voordat het weer raak was. Roswinkel scoorde de gelijkmaker via Bart Huizingh, die de bal binnen tikte uit een voorzet van Lars Stap. Vervolgens was het weer de beur aan SVBC, dat opnieuw op voorsprong wist te komen. Twee spelers van SVBC doken op voor doelman Prins, waarbij Davey Geerts het laatste zetje mocht geven: 2-1. Vijf minuten voor de pauze kwamen de gasten echter ook alweer op 2-2. Rowan Meijering joeg de bal vanaf een meter of zes tegen de touwen vanuit een voorzet vanaf de linkerkant.

Beter Roswinkel

Na de pauze kwam Roswinkel beter voor de dag en dat resulteerde na een kwartier spelen in de 2-3 voorsprong. Huizingh anticipeerde goed op een lang bal van doelman Prins en kwam alleen vrij voor de SVBC-goalie. De spits faalde niet en scoorde de 2-3. Toch bleef het onrustig aan de kant van Roswinkel en dat leverde de thuisploeg ook kansen op, maar Prins hield zijn doel schoon in de tweede helft. Op twintig minuten voor het einde viel de beslissing in de wedstrijd. Lars Stap ontdeed zich van zijn tegenstander en schoot prachtig raak vanaf een meter of achttien: 2-4. SVBC probeerde het daarna nog wel met een alles-of-niets offensief en Roswinkel kreeg daardoor nog mogelijkheden in de counter. Gescoord werd echter niet meer en zo gingen de eerste drie punten van het seizoen naar Roswinkel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen berooft Scheemda van ongeslagen thuisstatus

Met een minimale zege op SC Scheemda won Sellingen haar tweede wedstrijd op rij ...

Gieterveen op voorsprong, maar nog geen punten

Gieterveen ging zondag op bezoek bij de andere groen- witten in 5E, namelijk Roswinkel. ...

Veerkrachtig EEC pakt punt tegen VIOS

Zoals in eerdere ontmoetingen het geval was, waren de spelers van EEC en VIOS ...