Blik op 2L: Roy Feiken gaat Gruno pijn doen

Wie in de voetbalgeschiedenis duikt zou tot de conclusie kunnen komen dat het niet goed gaat met Nieuw Buinen. Vorig seizoen speelden de oranjehemden voor het eerst in 22 seizoenen in de tweede klasse. Volgens Roy Feiken is er echter geen reden voor paniek.

foto: Harold Woortman

Om dat duidelijk te maken stipt Feiken de koerswijziging van zijn club aan: “We zijn een andere weg ingeslagen. De selectie bestaat weer voor een deel uit spelers uit de eigen jeugd. En de ploeg is vrij jong. Dan weet je dat je tegen nederlagen aan kunt lopen.” En dus geeft de ervaren speler zijn ploeg in wederopbouw de tijd, ondanks dat het persoonlijke fanatisme dat best lastig maakt.

Handhaving

Want het liefst wil de inmiddels 31-jarige Feiken alle wedstrijden winnen. Dat zal dit seizoen niet gebeuren, want de seizoensopening ging al verloren: “Tegen Beilen waren wij de betere ploeg. Maar uit de weinige kansen die zij kregen scoorden ze twee keer. Het lukt ons nu nog niet om dat soort tegenslagen te verwerken, maar dat komt nog wel!” Voorlopig is het dus even pas op de plaats en richt de linkspoot zich in eerste instantie op handhaving.

Oude bekende

Het liefst zet Feiken, die in het dagelijks leven werkzaam is als sloper bij Potze D&H uit Musselkanaal, in de wedstrijd tegen Gruno een eerste stap in de goede richting: “Gruno heeft een heel ander team dan in het vorige seizoen, toen wij van ze wonnen. Met Samad Faraouni kennen we in ieder geval één speler erg goed.” Volgens Feiken is het zaak om de technisch zeer vaardige oud-teamgenoot niet aan de bal te laten: “Met Samad in je ploeg sta je een stuk sterker.”

Grote namen

Wanneer we vragen naar een voorspelling voor de komende wedstrijd is hij stellig. “De punten blijven in Buunermond. Het wordt 3-1”, aldus Feiken die samen met zijn broer Denny al vele jaren tot de grote namen in het voetbal in de Kanaalstreek behoort. En in de periode maakten de gebroeders Feiken de nodige hoogtepunten mee: “De seizoenen met Nieuw Buinen in de hoofdklasse waren geweldig. Als jong mannetje iedere week in de basis tegen sterke ploegen met geweldige spelers. Een prachttijd, waarin ook de nodige feestjes werden gevierd!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vijf vragen aan: Ferdy Kuiper (Westerwolde)

Ferdy Kuiper was zonder twijfel dé man van het afgelopen voetbalweekend. De 21-jarige verdediger van Westerwolde ...

Rodan Farrell en SPW staan voor cruciaal duel

Al een paar weken staat zondag 4 december omcirkeld in de agenda’s van spelers en ...

Arne Joling rekent op drie punten tegen Vitesse ’63

Komende zaterdag staat op sportpark ‘De Drift’ in Borger het treffen tussen Borger en ...