Blik op 2L: Helpman in slotfase naast SC Stadskanaal

SC Stadskanaal leek op weg naar een overwinning op Helpman, maar de gasten kwamen door een late treffer van Danny Dijkstra langszij: 2-2.

Stadskanaal startte goed en werd al na twee minuten gevaarlijk. Een uithaal van  Boy Nijgh werd uitstekend gepareerd door doelman Youri van der Ploeg. Een paar minuten later liet ook Helpman zich gelden, maar een veelbelovende aanval werd afgefloten wegens buitenspel.

Per toeval

Na een klein kwartier leek Leon Bos gevaarlijk te worden, maar een vrije doorgang werd door aanvoerder Paul van Brussel voorkomen. Het leverde van Brussel wel een gele kaart op van scheidsrechter Stoetman. Geheel uit het niets kwam Helpman vervolgens op voorsprong. Kevin Hofman kreeg de bal per toeval voor zijn voeten en schoot vanaf randje zestien droog raak: 0-1. Stadskanaal moest dus in de achtervolging en deed dit ook. Nauwelijks drie minuten na de openingstreffer was het Leon Bos die op aangeven van Robin Boerhof de gelijkmaker aantekende.

Fortuinlijk Stadskanaal

Stadskanaal bleef gedurende de eerste helft de bovenliggende partij en Helpman moest zich noodgedwongen beperken tot tegenhouden en zo nu en dan gevaarlijk proberen te worden in de omschakeling. De defensie van de Knoalsters onder leiding van Niek van der Woude hield betrekkelijk eenvoudig stand. Op slag van rust kwam Stadskanaal met enig fortuin op voorsprong. Een ongelukkig eigen doelpunt zorgde voor een 2-1 ruststand.

Aanvallender Helpman

Ook na rust was het eerste wapenfeit van Stadskanaal. Niek van der Woude kreeg zijn hoofd echter niet goed tegen de bal na een scherp indraaiende corner van Boy Nijgh, waardoor de bal naast ging. Helpman had duidelijk meer aanvallende intenties en verscheen regelmatig op de vijandelijke helft. De gasten wisten echter nauwelijks serieus gevaar te stichten.

Houtwerk in de weg

Na ruim een uur spelen kreeg Helpman een grote kans op de gelijkmaker. Kevin Hofman was dichtbij zijn tweede doelpunt van de middag, maar Dion Weidijk wist het schot knap te pareren. Even later werd Helpman wederom gevaarlijk, maar Dennis Vijfschaft wist met een uitstekende verdedigende actie de bezoekers van de gelijkmaker af te houden. Stadskanaal kreeg aan de andere kant twee mogelijkheden op een grotere voorsprong. Een voorzet van Robin Boerhof zeilde via de lat het veld weer in en een minuut later stond het houtwerk wederom een treffer in de weg. Een uithaal van Jeffrey Bakker spatte op de lat uiteen.

Late gelijkmaker

Helpman probeerde in het laatste kwartier het tempo op te voeren en ging op jacht naar de gelijkmaker. Nu was het de thuisploeg dat zich beperkte tot tegenhouden. Tien minuten voor tijd greep trainer Wollerich in om zodoende de gelijkmaker nog te forceren. Nadat Maik Tolner uit een vrije trap nog de paal raakte, scoorde Helpman toch nog: in blessuretijd wist Danny Dijkstra in een kluwen van spelers de bal het laatste zetje te geven, waarmee hij de eindstand op het bord zette.