Gieten in slotfase langs Weerdinge

Gieten won de thuiswedstrijd tegen Weerdinge en heeft de volle buit na twee competitiewedstrijden.

Gieten heeft een uitstekende start gemaakt door ook de tweede competitiewedstrijd te winnen van Weerdinge. In een boeiende wedstrijd trok Gieten pas in de slotfase de wedstrijd naar zich toe.

In het begin van de wedstrijd had Gieten het enigszins lastig met het oppurtunistische spel van Weerdinge. De bezoekers kregen dan ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Arjan Sloot stuitte echter op Gieten-doelman Roy Pijpker. Ook de rebound was niet aan Sloots besteed, die Gieter-speler Thorsten Schuiling de bal van de doellijn zag halen.

Voorsprong Gieten

Na een wat moeizame openingsfase nam Gieten steeds meer het initiatief en er volgden dan ook kansen voor de thuisploeg. Van der Heijde, David Modderman en Jarno Hoiting kwamen echter niet tot scoren. Toch was het vijf minuten voor de rust wel raak. Hoiting stuitte in eerste instantie nog op Weerdinge-doelman Jari Lubbers, maar in de rebound knalde de aanvaller alsnog hard raak: 1-0.

Goudhaantje Rijnberg

Na de pauze kwam Weerdinge beter uit de kleedkamer en de ploeg van trainer Edwin Drenth zorge voor een snelle gelijkmaker. Een afgemeten voorzet van Mo Suleiman werd op uitstekende wijze binnengekopt door Jaimy Wessels: 1-1. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer en gingen beide ploegen vol voor de winst. Tien minuten voor tijd viel dan de uiteindelijke winnende treffer. Invaller Rijnberg kroonde zich tot het goudhaantje voor de thuisploeg. Op aangeven van Modderman schoot de invaller onberispelijk raak: 2-1. Wederom drie punten voor Gieten, dat samen met drie andere ploegen de koppositie deelt in de zondag 3e klasse C.