Musselkanaal wint in derby van rood aanlopend FC Ter Apel ’96

Musselkanaal won de Kanaalstreekderby van Ter Apel, waarbij de thuisploeg ook nog eens de wedstrijd eindigde met negen man.

De Kanaalstreekderby tussen FC Ter Apel ’96 en Musselkanaal is gewonnen door Musselkanaal. De thuisploeg verloor niet alleen met 1-4, maar eindigde de wedstrijd ook nog eens met negen man.

Beide ploegen hadden de openingswedstrijd in de competitie verloren en dus streden beide teams vol voor de zege in deze derby. Naast de nodige goals, leverde dat ook de nodige kaarten op aan beide zijden.

Goalgetter Kayser

Het waren de bezoekers uit Musselkanaal die in de eerste helft op een voorsprong kwamen. Goalgetter Rolf Kayser, die deze middag van grote waarde bleek, zette de gasten op een 0-1 voorsprong. Zijn kompaan Jordy Oost verdubbelde rond het half uur spelen de voorsprong en dus leek Musselkanaal al vroeg op rozen te zitten. Dat bleek niet helemaal waar te zijn, want Ter Apel wist de aansluitingstreffer te scoren via Daniel Manning: 1-2.

Rode kaarten

Na de pauze ging het echter volledig mis voor de thuisploeg, die al snel verder moesten met tien man. Nadat Ron Kuper in de eerste helft al geel had gekregen volgde na een kwartier spelen in de tweede helft een tweede gele kaart. Kuper kon dus met rood op zak vertrekken en daar profiteerde Musselkanaal direct van. Kort na de rode kaart scoorde Kayser in een kort tijdsbestek twee keer en besliste de aanvaller daarmee de wedstrijd: 1-4. In de slotfase moest Jordy Weggemans ook nog het veld verlaten met een rode kaart, waardoor Ter Apel de wedstrijd met negen man eindigde. Gescoord werd er niet meer en zo pakte Musselkanaal de eerste drie punten. Ter Apel blijft op nul punten staan na twee wedstrijden spelen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Niek Tieben bezorgt Musselkanaal drie punten

Na het gelijke spel van vorige week tegen ZFC Zuidlaren mocht Musselkanaal afgelopen zondag ...

Spelhervattingen doen Musselkanaal de das om

Na de zege van vorige week op Twedo wachtte Musselkanaal de zware uitwedstrijd tegen ...

Musselkanaal heeft het eerste punt binnen

Musselkanaal behaalde in de uitwedstrijd tegen Protos het eerste punt van deze competitie. Beide ...