Westerwolde stuurt SPW met lege handen terug naar Stadskanaal

Westerwolde boekte de eerste zege van de competitie, in eigen huis bleek het met 3-0 te sterk voor SPW dat puntloos blijft na twee wedstrijden.

Foto Be Eelsing, wel of geen hands bij de 1-0 van Westerwolde?

Westerwolde haalde zondagmiddag in eigen huis de eerste competitiepunten binnen tegen SPW. Al met al was het een terechte 3–0 overwinning voor Westerwolde, dat over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg was.

Westerwolde begon zoals zo vaak vol dadendrang aan de wedstrijd en zette de verdediging van SPW keer op keer onder druk. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste treffer viel. Vanaf links zette René v.d. Laan in de 12e minuut de bal keurig voor, waarna Frank Riks de bal terugkopte in de vijfmeter van SPW. Joan Solano ging het duel met keeper Vonk en SPW-verdediger Christian Reijke aan en uit deze scrimmage ging de bal – al dan niet met de hand geraakt – op wonderbaarlijke manier in het doel. Scheidsrechter Lemstra, die op het laatste moment als invaller voor deze wedstrijd werd aangesteld, kende geen twijfel en keurde het doelpunt goed: 1–0.

Strafschop

De arbiter kende ook geen twijfel toen René v.d. Laan in de 20e minuut binnen het strafschopgebied onderuit werd getrokken. Arjen Heidekamp benutte de toegekende penalty op beheerste manier:  2–0. Was het spelniveau tot deze tweede treffer nog van behoorlijk niveau, hierna stak de slordigheid van beide kanten meer en meer de kop op. Westerwolde liet zich behoorlijk terugdringen, maar SPW kwam evenals Westerwolde niet meer tot reële scoringskansen. Derhalve ging de thuisploeg dus met een voorsprong naar de thee.

Eigen doelpunt

Na de rust een nagenoeg identiek spelbeeld als ervoor. SPW probeerde uit alle macht de aansluitingstreffer te forceren, maar het lukte de mannen van trainer Jeroen Wiegman niet keeper Rudie Bergman in verlegenheid te brengen. Deze verlegenheid was er in de 55e minuut wel bij verdediger Ronald v.d Kamp van SPW. Een harde, geplaatste voorzet vanaf de rechterkant door René v.d. Laan werd door hem op ongelukkige manier bij de tweede paal in eigen doel gewerkt: 3–0.

Consolideren

De rest van de wedstrijd consolideerde Westerwolde de voorsprong op een rustige manier; een doelpunt wegens buitenspel van invaller Brian Kuiper werd nog terecht afgekeurd. Met name in de laatste vijf minuten van de wedstrijd had de voorsprong toch nog uitgebouwd kunnen worden. Prima keeperswerk van good-old Geert Vonk zorgde ervoor dat kansen van o.a. René v.d. Laan, Brian Kuiper en de eveneens ingevallen Merijn te Velde niet tot doelpunt konden worden gepromoveerd. En dus bleef het scorebord op drie staan, maar konden tot vreugde van een ieder van de thuisploeg wel de drie punten worden bijgeschreven.