Borger legt Wildervank over de knie

Borger won op bezoek bij Wildervank en manifesteert zich voorlopig bovenin de vierde klasse D.

Het duel tussen Wildervank en Borger is in een 0-3 overwinning geëindigd voor de promovendus. De groenhemden begonnen uitstekend met een vroege 0-1 voorsprong, maar mochten niet klagen dat die stand ook nog bij rust op het scorebord stond. In de tweede helft was Borger de bovenliggende partij en liep het uiteindelijk uit naar een verdiende 0-3 zege.

Pikstart

Het was een flitsende start van Borger in Wildervank. De eerste de beste aanval leverde direct een doelpunt op van Gijs Roda. De jongeling had het net nog niet gevonden deze competitie, maar knikte nu vroeg raak uit een voorzet van Luuk Kenter. Ondanks de pikstart van de gasten kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. Wildervank kreeg grip op het duel en dat leverde ook de nodige kansen op. Zo werd een doelpunt afgekeurd en belandde een vrije bal op de paal. De bezoekers kwamen er even niet meer aan te pas en mochten enigszins blij zijn met de 0-1 voorsprong bij rust.

Niet in de problemen

Na de pauze kwam Borger minder in de problemen en kreeg het via Roda direct weer een grote kans. Rond het uur spelen viel de 0-2 en was het Kenter, die de bal hard in de korte hoek schoot. Ondanks dat de thuisploeg daarna nog wel een mogelijkheid kreeg, waar doelman Wolters handelend moest optreden, leek de wedstrijd wel gespeeld. De gasten kregen nog een aantal goede mogelijkheden om verder uit te lopen, maar vijf minuten voor tijd viel pas de 0-3. Opnieuw was Roda beslissend voor zijn ploeg en daarmee gingen de drie punten mee de bus in naar Borger.