Blik op 2L: tiental SC Stadskanaal eenvoudig langs FC Lewenborg

Sc Stadskanaal heeft op het eigen sportpark de eerste winstpartij van het seizoen geboekt. Ondanks dat de Knoalsters een half uur met tien man speelden, werd met 3-0 gewonnen van FC Lewenborg. Namens de thuisploeg was Wessel Klijnstra twee keer trefzeker.

Fraai schot

In een wedstrijd die maar moeizaam op gang kwam, was het thuisclub SC Stadskanaal dat de meeste aanspraak op een voorsprong maakte. Hoewel beide ploegen qua veldspel redelijk aan elkaar gewaagd waren, was Stadskanaal iets dreigender richting het vijandelijke doel, zonder tot echt grote kansen te komen. Dat de Knoalsters met een 1-0 voorsprong gingen rusten was dan ook niet heel erg verrassend. Jeffrey Bakker schoot de bal op slag van rust op prachtige wijze in de linkerbovenhoek.

Nauwelijks kansen

Na rust probeerde FC Lewenborg wel wat meer aan te vallen, maar het lukte de gasten nauwelijks om de verdediging van Stadskanaal in verlegenheid te brengen. Ook in de tweede helft waren er aan beide kanten nauwelijks kansen te noteren.

Tien Knoalsters

Toen Jeffrey Bakker na een uur spelen zijn tweede gele kaart ontving, leek het erop dat Stadskanaal nog een lastig half uur tegemoet zou gaan. Uiteindelijk viel dit allemaal reuze mee. Lewenborg was vandaag niet bij machte om Stadskanaal het vuur aan de schenen te leggen. De gasten kregen één grote kans, maar doelman Dion Weidijk hield de thuisclub knap op de been.

Attente Klijnstra

In de slotfase wist Stadskanaal zelfs in ondertal nog twee goals te maken. Wessel Klijnstra kreeg de bal aangespeeld na een goede actie van Boy Nijgh. De rappe aanvaller passeerde zijn tegenstander en schoot tegendraads in: 2-0. Even later maakte dezelfde Klijnstra zijn tweede van de middag. Klijnstra was er als de kippen bij toen keeper Bas Runhart een inzet van Boy Nijgh niet klemvast kreeg. Klijnstra tikte de bal eenvoudig over de doellijn en bezorgde Stadskanaal de drie punten.