Onstwedder Boys noteert zevenklapper tegen Angelslo

Onstwedder Boys haalde flink uit tegen Angelslo en noteerde zo de eerste competitiezege.

Onstwedder Boys heeft na drie competitiewedstrijden de eerste overwinning te pakken. Dat deden de Boys ook glansrijk, in eigen huis werd Angelslo op een zevenklapper getrakteerd: 7-1.

De start van de thuisploeg was bemoedigend te noemen en leverde direct al een aantal mogelijkheden op. Binnen tien minuten stond Onstwedder Boys dan ook al op een 1-0 voorsprong. Vanaf de rechterkant leverde Luc Nieuwenhuis een voorzet af bij Gerko Scheper en voor de spits was het een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken.

Coronavirus

De gasten uit Emmen, die vorige week nog door het coronavirus werden getroffen, konden er weinig tegenover zetten in de eerste helft. Wel moest Rein Koudstaal even handelend optreden na de openingstreffer op een poging van Rick Zondag. Ook Onstwedde liet niet nog het beste spel zien, maar kwam op slag van rust wel op een 2-0 voorsprong. Rutger Tikper kon simpel binnen tikken op aangeven van Scheper. Toch bleek dat niet de ruststand te zijn, in de laatste minuten van de eerste helft deponeerde Dragan Sladakovic een van richting veranderde vrije trap achter doelman Koudstaal: 2-1.

Zevenklapper

Ondanks de minimale voorsprong was het Onstwedder Boys, dat in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij was. De snelle 3-1 van Jarno Sterenborg was een opmaat naar meer, maar het duurde lang voordat Onstwedde de wedstrijd echt in het slot gooide. Tien minuten voor tijd viel pas de 4-1, welke werd gescoord door Gerwin de Wijk. Daarna stortte Angelslo als een kaartenhuis in elkaar en liep de thuisploeg nog uit naar een veel grotere zege. Invaller Berjan Scheper wist tot tweemaal toe Sem Nieuwenhuis te bereiken en beide keren schoot Nieuwenhuis de bal tegen de touwen. Daarmee was het nog niet gebeurd, want in de laatste minuut kwam de zevenklapper nog op het scorebord. Nu was het Berjan Scheper die zelf mocht scoren, nadat hij een voorzet van Sterenborg tegen de touwen knikte: 7-1. Een grote overwinning voor Onstwedder Boys, dat volgende week de Kanaalstreekderby in en tegen Borger speelt.