Gieterveen was in eigen huis heer en meester tegen Wedde en won met ruime cijfers.

In de eerste wedstrijd zonder publieke belangstelling overklaste Gieterveen tegenstander Wedde en won het met duidelijke cijfers, 5-0. Het duurde tot de 70e minuut voordat de tweede goal op het scorebord verscheen, maar de thuisploeg had op dat moment eigenlijk al met ruime cijfers op voorsprong moeten staan. Uiteindelijk kwam de verlossende treffer er alsnog en bouwde het de voorsprong in snel tempo uit.

Al binnen tien minuten hadden de Gieterveners de bezoekers uit Wedde op achterstand kunnen zetten. In beide gevallen was het Ramcharan die het vizier niet op scherp had staan. In de eerste situatie werd zijn inzet van de lijn gehaald en in de tweede situatie schoot hij de bal hoog over de deklat. In beide gevallen was Floris Mentink de aangever, die de gehele eerste helft een plaaggeest bleek voor de defensie van de Weddenaren.

Gieterveen op voorsprong

Na een klein half uur kwam de thuisploeg toch op voorsprong en nu was het Ramcharan die wel raak schoot. Hij schoot een voorzet van Nijhuis van dichtbij achter de doelman. Gezegd moet worden dat Gieterveen via Oeben en Jesse Nijhuis al meerdere schietkansen had gehad, maar hun schoten waren van dusdanige kwaliteit dat doelman Kip zich zelden hoefde strekken. Hij moest vlak voor rust nog wel tweemaal aan de bak. Van der Veen zette eerst Ramcharan alleen voor de keeper, waar hij later een schot gered zag worden door Kip. Aan de andere kant was er één dreigend moment van Abbas, die een voorzet naast de goal kopte. Verder kregen ze zelden een poot aan de grond tegen de felle Gieterveners die vrijwel ieder duel leken te winnen.

Heer en meester

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld weinig. De thuisploeg was heer en meester en had eigenlijk weinig te duchten van Wedde. Nadat Wilte Nijhuis en Bob Oeben hun inzetten rakelings langs de kruising zagen vliegen, was het in de 70e minuut Jesse Nijhuis die eindelijk de score verdubbelde. In deze periode had Gieterveen het middenveld in handen en creëerde het kans na kans. Nijhuis werd uiteindelijk alleen voor Kip gezet en passeerde hem in de korte hoek. Doelman Kip was verreweg de beste man aan de kant van de Weddenaren. In de eerste helft was hij al een aantal keer zeer attent, maar ook in de tweede helft belemmerde hij onder andere Ramcharan van scoren en redde hij een van richting veranderd schot van Van der Veen uit de kruising.

Meer doelpunten

In het laatste kwartier ging het hard. Nijhuis schoot zijn tweede van de middag binnen nadat Kip een afstandsschot van Kupers moest loslaten. Kupers was daarna überhaupt belangrijk, omdat hij de lage voorzet gaf bij de goal van Caspers en hijzelf met een prachtige actie zijn directe tegenstander omspeelde en daarna de laatste goal van de middag tegen de touwen schoot. In de slotfase kreeg invaller Zwinderman tot tweemaal toe nog een goede mogelijkheid om op het scoreformulier terecht te komen, maar wederom was het Kip die een grotere nederlaag voorkwam.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zondag 5e klasse C: Nederlaag voor Alteveer, winst voor THOS

Alteveer is de competitie met een nederlaag begonnen, THOS is de competitie begonnen met ...

SJS in zwaar weer na verlies tegen CSVC

De cijfers liegen er niet om: drie punten uit tien wedstrijden, waarbij nog geen ...

Gieterveen komt niet verder dan remise tegen Roswinkel

Gieterveen heeft verzuimd om de tweede plek in de vijfde klasse F over te nemen ...