PJC verliest in spektakelstuk van Farmsum

PJC kwam nog aardig terug van en 5-1 achterstand, maar moest uiteindelijk wel een nederlaag slikken tegen Farmsum.

PJC heeft in een waar doelpuntenfestijn met 5-4 verloren van Farmsum. De Pekelders keken binnen twintig minuten spelen al tegen een 4-1 achterstand aan. Toen het in de tweede helft ook nog eens 5-1 leek het helemaal gebeurd. Maar niets bleek minder waar, want PJC kwam nog terug tot 5-4 en hadden bijna nog een punt mee naar huis kunnen nemen. Dat gebeurde echter niet, waardoor PJC met nul punten huiswaarts keerde.

De wedstrijd was nog maar goed en wel onderweg of de eerste doelpunten waren al gevallen. Een eigen doelpunt van Joey Piening betekende de 1-0, die kort erop werd gevolgd door de 2-0 van Danny de Vries. Een vijftal minuten later stond het ook alweer 2-1 via Tom van de Schuur. En de kansen en doelpunten bleven maar komen in het begin van de wedstrijd, want na twintig minuten spelen stond het al 4-1. Teun Westerhuis kon van dichtbij binnen tikken en Reza Fambrene prikte vervolgens de 4-1 binnen. Kansen bleven komen aan beide kanten, maar de 4-1 bleef staan als ruststand.

Na de pauze kreeg PJC wat meer grip op het duel, maar moest het eerst wel de 5-1 incasseren. De Vries maakte zijn tweede en daarmee leek de wedstrijd wel in de knip voor Farmsum. Maar dat was niet het geval, al snel maakte Henk Blaauw de 5-2, waarna van der Schuur mocht aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde echter, maar PJC bleef drukken op het doel van Farmsum. De 5-3 viel dan ook via Bert Meijer en het werd nog even helemaal spannend toen Hans Nitters tegen het einde van de wedstrijd de 5-4 scoorde. Even dreigde de 5-5 ook nog te vallen, maar dat lukte PJC niet meer waardoor het met lege handen achter bleef.