Roswinkel wint met ruime cijfers van JVV

Roswinkel was een maatje te groot voor JVV en won met ruime cijfers.

Roswinkel heeft ook de derde competitiewedstrijd omgezet in een overwinning. Op bezoek bij JVV was het duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg. Na een 0-1 ruststand moest JVV na ongeveer een uur spelen ook nog eens verder met tien man. In het laatste half uur liep Roswinkel uiteindelijk uit naar een simpele 0-6 overwinning.

Op het sportpark van JVV mochten deze zondag geen toeschouwers het terrein op. Bij de ingang werden bezoekers door officials van JVV dan ook vriendelijk verzocht te vertrekken.
Dit geheel in overeenstemming met de coronamaatregelen. Eventueel konden belangstellenden vanaf de straat of tussen de bebossing de wedstrijd  volgen. Zolang het maar niet op het sportpark was.

Veel kansen, weinig goals

Sc Roswinkel was deze middag de duidelijk sterkere ploeg en het meest aanvallend. JVV probeerde met veel mensen achter de bal zo weinig mogelijk weg te geven en het veld klein te houden. Desondanks ontstonden er toch een behoorlijk aantal kansen voor de bezoekers. Het resulteerde in minuut 15 tot de 0-1. Een voorzet van Rowan Meijering vanaf rechts werd keurig koppend afgerond door Lars Stap. Wel had enkele minuten eerder Henk Wortelboer van JVV een mogelijkheid om tot scoren te komen. Zijn schot ging echter ruim voorlangs het doel van Ricardo Prins. Met name in de eerste helft bleven spelers van de bezoekers wachten op de diep gespeelde ballen van achter uit zodat van enige verrassing in het aanvalsspel meestal geen sprake was.  Uiteraard ontstonden wel kansen, zoals voor Rowan en Dylon Meijering en Lars Stap, om de score verder uit te breiden, maar gescoord werd er niet. Ook JVV kreeg via Roy Veen nog een goede scoringskans nadat een door JVV diep gespeelde bal door het centrum van de verdediging van Sc Roswinkel voor zijn voeten belandde. Op zo’n meter of 8 voor het doel van Ricardo Prins miste hij echter.

Rode kaart

In de tweede helft ontstonden voor sc Roswinkel direct na de hervatting weer twee kansjes voor Rowan Meijering en Niels Neef. Roswinkel voetbalde en combineerde in de tweede helft beter en zocht minder snel naar de diepe bal om tot kansen te komen. Voetballend ontstonden er nu meer kansen dan in de eerste helft. De bezoekers waren duidelijk geduldiger in het zoeken naar de goede oplossingen. Dat JVV in minuut tien verder moest met tien man na een rode kaart voor aanvaller Roy Brons hielp de thuisclub ook niet echt.

Verzet gebroken

In de twintigste minuut was het een pass van Stefan Arends die door Bart Huizingh op karakteristieke wijze werd ingekopt: 0-2. Kort daarop werd Rowan Meijering vrij gespeeld op de 16 meterlijn en hij plaatste de bal keurig over de grond in de lange hoek: 0-3. Rowan Meijering werd na slecht uitverdedigen van JVV in staat gesteld om de 0-4 binnen te tikken. Het verzet van JVV was toen wel gebroken. Stefan Arends pikte ook nog zijn goaltje mee door een voorzet van rechts goed in te schatten en de 0-5 te laten noteren. Het slotakkoord was voor Aaldert van Eck die vanaf zo’n meter of twaalf de bal keurig in de verre hoek deponeerde en de eindstand bepaalde op 0-6.