In memoriam: Willem Cosse

Voetbalvereniging Musselkanaal is geconfronteerd met het overlijden van één van haar ereleden. Willem Cosse overleed op 7 oktober op 67-jarige leeftijd.

De grootste, de bekendste en trouwste supporter van onze vereniging, Willem Cosse, is overleden. Willem heeft nagenoeg zijn hele leven op het voetbalveld van v.v.Musselkanaal rondgelopen. Eerst als speler, maar later ook als jeugdtrainer, jeugdleider en ook als leider van diverse seniorenteams.

Willem is ook jarenlang scheidsrechter geweest. De laatste jaren was Willem speaker tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Willem was vele jaren de motor van de supportersvereniging, door als voorzitter allerlei activiteiten op poten te zetten. Nog steeds bekend zijn de maandelijkse kaartavonden van de vereniging in de wintermaanden. Willem heeft ook jaren het beheer van het ballenhok voor zijn rekening genomen. Dat deed hij altijd heel getrouw, zonder ook maar een ‘dankjewel’ te willen ontvangen. Het ballenhok is daarom geheel terecht dan ook naar Willem vernoemd: “Onkel Willie’s ballenhok”.

Willem was daarnaast ook nog een trouwe supporter. Niet alleen van het eerste elftal, maar ook van alle andere teams, inclusief de jeugd. Hij toonde zich altijd een ware supporter van onze club. Met recht kan dus worden gesteld dat Willem de grootste, de bekendste, maar ook de trouwste supporter van de vereniging was. Willem is het gezicht van onze club geworden. Door al zijn verdiensten in de afgelopen jaren is Willem tot erelid van de vereniging benoemd. Voetbalvereniging Musselkanaal moet afscheid nemen van een top-supporter. Wij wensen de familie heel veel sterkte met het verlies van Willem.

v.v. Musselkanaal

Het duel tussen SC Erica en Musselkanaal wat voor zondag op het programma stond is dan ook afgelast.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like