Voorbeschouwing speelronde 4 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 4 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Borger – Onstwedder Boys

De eerste Kanaalstreekderby van het seizoen in de zaterdag vierde klasse D. Een ontmoeting tussen de nummers vier en acht van de ranglijst. Promovendus Borger kent een heel behoorlijke start van het seizoen en won haar afgelopen twee wedstrijden. Beide wedstrijden werden met duidelijk verschil gewonnen. Zo wel van Nieuw-Balinge als van Wildervank werd met 3-0 gewonnen. Alleen de openingswedstrijd tegen koploper DKB ging nipt met 2-1 verloren. Onstwedder Boys boekte afgelopen speelronde pas de eerste overwinning, maar deed dat wel zeer overtuigend. In eigen huis won het maar liefst met 7-1 van Angelslo. Daarvoor speelde het met 2-2 gelijk tegen VHK en verloor het nipt met 3-2 van SCN. De Boys uit Onstwedde zijn gebaat bij een overwinning in Borger, gezien bij een nederlaag de achterstand op Borger niet alleen groter wordt, maar ook de kans aanwezig is dat andere concurrenten ook verder weglopen. Borger daarentegen zal zich bij een overwinning in de top drie kunnen vestigen en zal daardoor ook mee blijven doen voor de eerste periode. Een Kanaalstreekderby waar dus al vroeg in het seizoen de nodige belangen bij op het spel staan.

SJS – Wildervank

Nog een ontmoeting tussen twee teams uit de regio van de Kanaalstreek. Een thuiswedstrijd die SJS graag zal willen winnen om bovenin mee te blijven draaien. De Knoalsters hebben na drie wedstrijden zes punten en zitten er daardoor goed bij. Toch ging het in die eerste drie wedstrijden nog niet van een leien dakje. Zo werd er thuis dik verloren van DKB (0-4) en werden Nieuw-Balinge en SVBO maar moeizaam verslagen. Het spel kan dus alleen nog maar beter worden aan de kant van de Knoalsters, die toch als een van de titelfavorieten worden gezien. Dat zal SJS tegen Wildervank dan ook zeker waar willen maken. Aan de andere kant kan Wildervank ook wel weer eens een overwinning gebruiken. Na de openingswedstrijd tegen Tiendeveen, die nipt werd gewonnen met 1-0, volgenden duidelijke nederlagen tegen Mussel (5-2) en Borger (0-3). Met drie punten uit drie wedstrijden is men toch wat afgezakt op de ranglijst. Volgt er nog een nederlaag dan is men voorlopig veroordeeld tot de onderste regionen van de ranglijst in 4D. Beide ploegen zullen in Stadskanaal dan ook vol voor de winst gaan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma oefenwedstrijden dinsdag 21 januari

Overzicht van de oefenwedstrijden die dinsdag op het programma staan.

Stand zondag 5e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse C.

Oefenduels 13 september

Overzicht van de oefenduels die vandaag gespeeld worden.