Pekelder Boys gelukkige winnaar in Kanaalstreekderby tegen Gieterveen

Pekelder Boys had deze zondagmiddag net wat meer geluk aan haar zijde en won uiteindelijk nipt van Gieterveen.

Pekelder Boys mag zich de gelukkige voelen in de tweede week spelen zonder publiek na de overwinning in de Kanaalstreekderby tegen Gieterveen. Het was een wedstrijd waarin het nodige gebeurde en menig toeschouwer dit achteraf met eigen ogen had willen zien. De thuisploeg mocht de punten uiteindelijk in eigen huis houden en komt daarmee op een gelijk aantal punten als de Gieterveners.

De bezoekers kwamen na een ruime minuut al op voorsprong. Een lange bal van Caspers werd op waarde geschat door Oeben, die zijn directe tegenstander uitkapte en hard en laag binnen schoot. Gieterveen had overwicht in het spel, maar moest na tien minuten toch een tegengoal incasseren. Van der Veen verspeelde de bal op het middenveld en met een snelle voortzetting werd Hut alleen voor Lugtenborg gezet. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter had scheidsrechter van Leeuwen het beter gezien en kende hij het doelpunt toe.

Dubieuze beslissingen

Een paar minuten later kwamen de bezoekers op zeer dubieuze wijze op voorsprong. Een bal die ruim over de zijlijn leek werd niet afgefloten, waardoor Nijhuis alleen voor de uitkomende keeper kwam. Hij schoot beheerst binnen tot grote, terechte frustratie van de Pekelders. De leidsman leek zich van zijn fout bewust en keurde een paar minuten later de 1-3 van Nijhuis af, na een kort overleg met de grensrechter. Een duidelijke goedmaker, die moeilijk kon worden geaccepteerd door de Gieterveners. Voetballend gezien was het matig. Gieterveen was de bovenliggende partij en beter aan de bal, maar speelde de hechte verdediging moeizaam uit elkaar. De thuisploeg probeerde het vooral met lange halen, maar maakte het Lugtenborg verder maar weinig moeilijk.

Dreigender Pekelder Boys

In de tweede helft een ander beeld. Ondanks dat het spelbeeld gelijkwaardig was, werden de Pekelder Boys steeds iets dreigender en wonnen ze veel duels op het middenveld. Nadat Lugtenborg al een hoge vrije trap uit de verre hoek moest plukken was het rond de 75e minuut een enorme pegel van Vonk die via de vingertoppen van Lugtenborg en de onderkant van de lat het veld in stuiterde. Invaller van Stiphout stond hier klaar om de rebound tegen de netten te tikken. Wederom stond de grensrechter met de vlag omhoog, maar even zo vaak trok de leidsman zijn eigen plan. Kort daarop kon het voor de thuisploeg helemaal niet mooier. Wederom leek het hinderlijk buitenspel te zijn, maar een overstapje zette Burema alleen voor Lugtenborg, die wederom niet als winnaar uit de strijd kon komen. 3-2.

Gieterveen creëerde weinig, maar bleef wel druk houden op de laatste linie van de Pekelders. Zo schoot Mulder nog hard op de paal en werd een voorzet van Nijhuis nog net op tijd weggewerkt voordat van der Veen van dichtbij kon intikken. Bij de thuisploeg uiteraard veel gelukkige gezichten, waar de Gieterveners zich bestolen voelde. Wat beide ploegen gemeen hadden was het onbegrip en de vraagtekens over leidsman van Leeuwen, die een verder sportieve wedstrijd naar zijn eigen hand had gezet.