Sellingen speelt in topper gelijk tegen Raptim

Sellingen verzuimde in de eerste helft afstand te nemen van Raptim en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Sellingen heeft op bezoek bij Raptim in Coevorden twee punten verloren. De geel-zwarten waren bijna de gehele wedstrijd de beter voetballende ploeg maar ondanks een overwicht werd het na 90 minuten spelen 2-2.

De start was voortvarend voor de bezoekers nadat Arjan Heeres na 4 minuten spelen de diepte in werd gestuurd, vervolgens zijn directe tegenstander knap uitspeelde en met een mooie lob over de uitkomende keeper Jerio Hoegen van Raptim de 0-1 tegen de touwen schoot.

Kansen voor Sellingen, goals voor Raptim

Sellingen probeerde daarna gelijk door te drukken en de tegenstander vroeg vast te zetten. Dit resulteerde in een paar keer balverlies in de opbouw van Raptim, waardoor Sellingen goede mogelijkheden kreeg om de score te verdubbelen. Rik Bos schoot uit een moeilijke hoek naast het doel en ook Ian De Vrieze had pech in de afronding naar een goede combinatie via Rik Bos en Corné Prins. Raptim kwam er voor rust eigenlijk niet aan te pas en de kansen voor Sellingen werden groter. Prins zag tot twee keer toe dat de keeper zijn inzet kon pareren en even later werd met kunst en vliegwerk een tegentreffer voorkomen. Uit een afvallende corner werden schoten van Rik Bos en Prins geblokt door de verdedigers van Raptim.

Uit de eerste de beste kans van Raptim werd het wel meteen gelijk nadat de defensie van Sellingen niet resoluut ingreep bij een voorzet kon Sven Meiringh de 1-1 binnen schieten. Na de 1-1 kwam Raptim iets beter in de wedstrijd en zag het een doelpunt afgekeurd worden toen Lars Hoving tegen zijn eigen hand schoot voordat de bal in het net verdween. Toch viel vlak voor rust toch uit het niets de 2-1 voor Raptim. Een slippertje van Marnick Klamer werd afgestraft door Hoving.

Verdiende gelijkmaker

Na rust begon Sellingen weer gelijk met het creëren van vele kansen. Prins zag een lobje van de lijn gekeerd worden door de Raptim-defensie, omdat de bal iets te weinig vaart mee kreeg. Het veld werd er in de tweede helft ook steeds zwaarder op door de harde regenval na rust. Sellingen leek daar het beste mee om te gaan, maar Klamer moest bij de spaarzame kansjes voor Raptim toch nog een tweetal keren handelend op treden. Halverwege de 2e helft viel toch de meer dan verdiende 2-2 nadat Dennis Kuiper een corner prima binnen kon koppen.

In de slotfase van de wedstrijd probeerde Sellingen de winst alsnog over de streep te trekken, maar het zat de bezoekers niet mee in de afwerking. Vlak voor tijd kwam Sellingen zelfs goed weg toen scheidsrechter Gerrie Louwes een overtreding in het strafschopgebied op een Raptim-aanvaller over het hoofd zag. Uiteindelijk bleef het 2-2 op sportpark Klinkenvlier, waardoor beide ploegen voor het eerst tegen verliespunten aanliepen. Raptim mocht achteraf het meest blij zijn met een punt, voor Sellingen was het extra zuur, dat met name in de eerste helft de vele kansen niet tot doelpunten werden omgezet.