Gieten wint in doelpuntrijke wedstrijd van HOC

Gieten leek na een kwartier spelen op een makkelijke overwinning af te stevenen tegen HOC, maar uiteindelijk werd het nog een spannende middag.

Foto Rianne van der Laan, HOC-doelman Marnik Nieborg plukt de bal uit de lucht en voorkomt dat Gieten een doelpoging kan wagen.

Gieten heeft de streekderby tegen HOC met 5-3 gewonnen. Na een kwartier spelen leken de Gietenaren op een hele makkelijke middag af te stevenen. Het scorebord gaf toen al 3-0 aan, maar HOC kwam gedurende de wedstrijd toch nog terug tot 3-2. Het bleef ook daarna nog spannend, waarbij Gieten wel een voorsprong wist te houden en uiteindelijk wist te winnen met 5-3.

De wedstrijd zou in eerste instantie worden gespeeld in Gieten, maar vanwege de Super Prestigeveldrit in Gieten werd dit omgedraaid en werd het duel gespeeld in Odoorn. Vooraf gezien werd het nodige spektakel verwacht tussen beide ploegen en de ‘thuistoeschouwers’ kwamen dan ook niet bedrogen uit.

Gieten schiet uit de startblokken

Via de livestream, die verzorgd werd door HOC, zagen diezelfde thuistoeschouwers Gieten al na enkele minuten spelen scoren. David Modderman kon van dichtbij binnen werken: 1-0. Enkele minuten later was het weer raak voor Gieten, nu scoorde Jarno Hoiting. En na een kwartier spelen leek de wedstrijd al vroegtijdig beslist. Patrick Veldman kon uit een voorzet van dichtbij binnen tikken: 3-0. Een onthutsend zwakke start van HOC, dat bijna ook nog de 4-0 om de oren kreeg, maar een inzet van Jesper Dijkstra werd van de lijn gehaald. Na een half uur spelen kwam HOC terug in de wedstrijd, nadat Mark van Bergen profiteerde van het weifelende optreden van de Gieter-defensie: 3-1.

Spanning tot het einde

Weer een sprankje hoop voor de ploeg uit Odoorn, waarbij het geloof helemaal terugkwam nadat Gertjan Spijker direct na rust de aansluitingstreffer scoorde: 3-2. En dus was het weer een wedstrijd en kreeg HOC ook nog de kans op de gelijkmaker, maar had het pech dat de lat in de weg lag. De gelijkmaker viel niet en het was Gieten, dat de voorsprong weer vergrootte naar 4-2. Een kwartier voor tijd leek Jacco Martens de wedstrijd te beslissen, maar Frank Fokke bracht de spanning weer terug door de bal hard van afstand in de winkelhaak te schieten: 4-3. Gieten maakte enkele minuten voor tijd een einde aan de spanning. Met zijn tweede van de middag zorgde Modderman ervoor dat de punten toch richting Gieten gingen: 5-3.

Foto’s Rianne van der Laan: Gieten – HOC

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond zit in een zetel

Valthermond kende een uitstekend weekend. Zelf wonnen de Mondkers in Steenwijksmoer met 6-1 van ...

Valthermond wint ook van koploper FC Assen

Voorlopig staat er in 2017 nog geen maat op Valthermond. Vier keer traden de ...

Opnieuw slechts remise voor SC Stadskanaal

Stadskanaal speelde afgelopen zondag thuis op sportpark ‘Het Pagedal’ tegen CEC, een ploeg die net ...