Veelerveen in tweede helft langs Valther Boys

Veelerveen boekte de eerste overwinning van het seizoen, in eigen huis werd Valther Boys verslagen.

Veelerveen heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Onder leiding van nieuwbakken hoofdtrainer Gert de Wal won Veelerveen na een 0-0 ruststand met 2-0 van Valther Boys en kwam in het puntenaantal op gelijke hoogte.

In de eerste helft waren beide elftallen aan elkaar gewaagd en kregen beide ploegen kansen om de score te openen. Zo kregen Joël en Robin Eggens kansen voor Valther Boys, maar Veelerveen-doelman Tom Vierhouten hield zijn doel schoon. Ook Valther Boys-goalie Martijn Mestenmaker onderscheidde zich met een paar prima reddingen op pogingen van de thuisploeg. Toch leek Valther Boys nog de ideale mogelijkheid te krijgen op het openingsdoelpunt, maar een overtreding op Joël Eggens binnen de beruchte lijnen leverde geen penalty op. En dus zochten beide elftallen met een brilstand de kleedkamers op.

Buitenspel

In de tweede helft dachten de bezoekers even op voorsprong te komen, maar er was buitenspel geconstateerd. Niet veel later scoorde Veelerveen wel en was het Tim Kampshoff die de 1-0 voor zijn rekening nam. Diezelfde Kampshoff was even later nog een keer trefzeker, waarbij het vlagsignaal van de grensrechter van Valther Boys werd genegeerd door de arbiter. Het doelpunt bleef staan: 2-0. Daarmee was het verzet van Valther Boys wel gebroken en kon Veelerveen rustig de wedstrijd uitspelen en was de eerste overwinning een feit voor de thuisploeg.