Reacties trainers op stilleggen amateurvoetbal: “Dit komt nu slecht uit, maar alle begrip.”

Mussel-trainer Arend Scholtens en Westerwolde-trainer Richard Streuding balen van het stilleggen van de competities, maar hebben begrip voor de genomen maatregelen.

Dinsdagavond maakte het kabinet in een persconferentie bekend dat onder andere de amateursport in teamverband voor senioren voorlopig aan banden ligt om het coronavirus in te dammen. Maatregelen die zeker voor vier weken gelden en dus is er de komende vier weken geen amateurvoetbal. Balen voor verenigingen, trainers en spelers. FC Kanaalstreek peilde de meningen van een aantal trainers. Zo ook die van de twee trainers Arend Scholtens (SV Mussel) en Richard Streuding (VV Westerwolde), die met hun ploegen goed aan de competitie begonnen zijn.

Voor hen had het stilleggen van de competities dan ook niet gehoeven. Scholtens: “Voor mijzelf als trainer is het uiteraard zwaar teleurstellend, omdat wij met Mussel prima bezig waren en dit nu onderbroken wordt.” Datzelfde geldt ook min of meer voor Streuding: “Voor ons komt het nu wel heel slecht uit. We pakken de punten en zitten in een aardige flow.” De trainer van Westerwolde vond de vorige maatregelen ook al niets waarin publiek verboden werd en kantines werden gesloten: “voetbal speel je voor het publiek en de gezelligheid. Ook om het voetbal heen is belangrijk voor de socialisatie. Bovendien kan de club geen inkomsten genereren. Gelukkig konden onze supporters ons wel volgen via livestreams, maar goed optimaal is het allemaal niet.”

Begrip voor stilleggen competities

Toch hebben beide trainers wel begrip voor het stilleggen van de competities, want zowel Scholtens als Streuding stellen dat de gezondheid voorop staat. Scholtens vindt het dan ook prima dat de boel plat gaat. “Uit gezondheidsoverwegingen kan ik volledig achter deze beslissingen staan. Dan maar alles plat, omdat er nu ook iedere week maar weer clubs besmettingen melden en er steeds meer wedstrijden afgelast worden vanwege het coronavirus.” Ook Streuding beseft dat er wat gebeuren moet. “Het is jammer, maar ik begrijp het volledig. Of het amateurvoetbal nu of wel geen brandhaard is, er moet wat gebeuren om het virus in te dampen.”

Lange winterstop

Hoe het allemaal verder moet straks durft Streuding dan ook niet te zeggen al schat de oud-trainer van Onstwedder Boys in dat er pas in het nieuwe jaar weer gevoetbald wordt: “het wordt nu voor vier weken stil gelegd en dan? Hoe gaan we het seizoen afmaken en spelen we door tot juni? Wordt de competitie gehalveerd in wedstrijden? Mijn gevoel zegt dat we pas in het nieuwe jaar weer kunnen voetballen.” Ook zijn collega-trainer Scholtens vreest eenzelfde scenario: “Ik denk dat we met zijn allen een lange winterstop hebben en ergens begin januari weer mogen opstarten.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Arend Scholtens: “Handhaving met Sellingen en dan een nieuwe club!”

Na drie seizoenen bij Sellingen nam trainer Arend Scholtens in het afgelopen voorjaar afscheid ...

Bryan Schenkel wil Alteveer zondag veilig spelen

Bryan Schenkel bracht in de wedstrijd tegen Weerdinge zijn doelpuntenproductie verder richting de dubbele ...

Ronald Bulthuis wil op honderd goals komen

Door de blessures van erkende goalgetters Jeffrey Spelten en Luuk Kenter is de aanvallende ...