Reacties trainers op stilleggen amateurvoetbal: “Voetballen zonder publiek en gesloten kantines heeft geen charme.”

Weerdinge-trainer Edwin Drenth en SPW-trainer Jeroen Wiegman noemen de getroffen maatregelen onvermijdelijk en denken na de winterstop pas weer te kunnen voetballen.

Dinsdagavond maakte het kabinet in een persconferentie bekend dat onder andere de amateursport in teamverband voor senioren voorlopig aan banden ligt om het coronavirus in te dammen. Maatregelen die zeker voor vier weken gelden en dus is er de komende vier weken geen amateurvoetbal. Balen voor verenigingen, trainers en spelers. FC Kanaalstreek peilde de meningen van een aantal trainers. Zo ook die van de twee trainers Edwin Drenth (VV Weerdinge) en Jeroen Wiegman (VV SPW), beiden actief in de zondag 3e klasse C.

Beiden zijn het er over eens dat dit het beste besluit is wat er nu genomen kon worden. Drenth: “Het was wel te verwachten dat dit zou gebeuren. Ik vind het ontzettend jammer, maar aan de andere kant is het beter zo.” Ook Wiegman kan dit beamen: “Het stilleggen van de competitie was onvermijdelijk gezien de huidige ontwikkelingen.”

Voetballen zonder publiek

Beide heren zijn het er ook over eens dat het ook met de vorige genomen maatregelen niet echt leuk was. Drenth daarover: “Wedstrijden zonder publiek en een gesloten kantine heeft gewoon geen charme. Daarbij komt ook nog eens dat een vereniging geen inkomsten genereert en sommige clubs het misschien wel zwaar gaan krijgen.” Ook Wiegman vond het niet veel aan in de afgelopen weken. “Het voetbal met gesloten kantines en geen supporters langs de lijn is voor niemand leuk. Hopelijk hebben de vernieuwde maatregelen effect en kunnen we snel weer voetballen.”

Voetballen na de winterstop

Toch denkt Wiegman dat het nog wel wat langer kan duren voordat er weer gevoetbald worden. “Ik vrees dat we minimaal tot aan de winterstop zijn uitgespeeld. Voor nu is het zaak dat iedereen gezond blijft en dan gaan we zien wat de toekomst ons brengt.” Ook Drenth vreest dat het die kant uit gaat. “Ik hoop dat het bij deze weken blijft, maar ik vrees dat de herstart wel eens richting de winterstop zou kunnen gaan.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gerwin Schmitz: “Musselkanaal is niet bang voor namen”

Voor een voetballer is er weinig prettiger dan het maken van de winnende treffer. ...

Een onvergetelijke week was het!

De routinier en het meest belovende talent van het Jeugdteam Kanaalstreek. Twee kreten die ...