Reacties spelers op stilleggen amateurvoetbal: “Spelen zonder publiek en kantine dicht neemt charme van het voetbal weg.”

Buinen-speler Michiel Vedder en Roswinkel-speler Stefan Arends vinden het jammer dat de competities zijn stilgelegd, maar begrijpen ook dat het coronavirus een halt moet worden toegeroepen om straks weer in een normale situatie te kunnen voetballen.

Dinsdagavond maakte het kabinet in een persconferentie bekend dat onder andere de amateursport in teamverband voor senioren voorlopig aan banden ligt om het coronavirus in te dammen. Maatregelen die zeker voor vier weken gelden en dus is er de komende vier weken geen amateurvoetbal. Balen voor verenigingen, trainers en spelers. FC Kanaalstreek peilde de meningen van een aantal spelers. Zo ook die van Buiner-speler Michiel Vedder en Roswinkel-speler Stefan Arends.

Roswinkel kende nog wel een flitsende start van het seizoen met drie zeges uit drie wedstrijden en ook Arends vindt het jammer dat de competitie nu stil ligt, al begrijpt de Roswinkeler het maar al te goed: “Het is natuurlijk erg vervelend, vooral voor Roswinkel. Ook omdat we uit drie wedstrijden de volle buit hebben gehaald. Maar persoonlijk denk ik dat dit niet kon uitblijven om het stil te leggen, aangezien het virus toch wel hard om zich heen grijpt.” Ook Vedder kan de keuze van de maatregelen goed begrijpen: “Het is ontzettend jammer dat de competities tijdelijk zijn stilgelegd, maar ik dat deze keuze begrijpelijk is. De gezondheid van iedereen is van groot belang en dat is momenteel prioriteit nummer één.”

Na de winterstop verder

Voetbal op korte termijn lijkt er dan ook niet echt in te zitten en echt optimistisch gestemd is Arends ook nog niet echt: “Ik hoop dat we na deze vier weken weer verder kunnen, maar eerlijk gezegd verwacht ik dat we pas weer na de winterstop verder gaan met de competitie.” Vedder hoopt in ieder geval dat het voetbal straks weer in een gezonde situatie opgepakt kan worden: “Laten we hopen dat wanneer het coronavirus onder controle is, het amateurvoetbal met een aangepast schema opnieuw opgepakt kan worden.” Arends hoopt als het voetbal ook weer begint dat dit wel in een normale situatie kan: “Hopelijk kunnen we dan ook weer supporters ontvangen en kan de kantine ook weer open. Spelen zonder publiek en na tijd een dichte kantine neemt toch wel veel charme weg van het voetbal.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Frank Schijff rekent op nog een jaar eerste klasse

Het was waarschijnlijk de grootste verrassing van het afgelopen voetbalweekend in de Kanaalstreek: TEVV dat ...

Dennis Middeljans: “Winnen van Buinen telt!”

Afgelopen weekend zorgde Buinerveen voor een daverende verrassing. De nummer elf van de vijfde klasse E van het ...

Peter Orsel: “Zeker kan Onstwedder Boys nog kampioen worden!”

In 2012 degradeerde Onstwedder Boys na twee jaren in de derde klasse weer naar ...