Reacties spelers op stilleggen amateurvoetbal: “De winterstop is voor ons begonnen denk ik.”

Musselkanaal-speler Tjeerd Sikkema en Titan-speler Harm Jan Moesker hopen straks weer op een normale manier te kunnen voetballen, maar vrezen pas na de winterstop weer in actie te kunnen komen.

Dinsdagavond maakte het kabinet in een persconferentie bekend dat onder andere de amateursport in teamverband voor senioren voorlopig aan banden ligt om het coronavirus in te dammen. Maatregelen die zeker voor vier weken gelden en dus is er de komende vier weken geen amateurvoetbal. Balen voor verenigingen, trainers en spelers. FC Kanaalstreek peilde de meningen van een aantal spelers. Zo ook die van Musselkanaal-speler Tjeerd Sikkema en Titan-speler Harm Jan Moesker.

Beide spelers waren er al bang voor dat de genomen maatregelen er aan zaten te komen. Sikkema daarover: “ik voetbal graag, maar dit kon niet veel langer duren. Het wachten was erop dat het weer stil gelegd zou worden.” Ook Moesker had dezelfde gedachten hierover: “volgens mij zagen we het met zijn allen wel een beetje aankomen. Ik vind het erg jammer dat het amateurvoetbal, dat net weer een beetje op gang was gekomen, nu alweer stil ligt.”

Verbaasd

Wel verbaasd de spits van Titan zich erover dat er niet overal dezelfde maatregelen gelden en gehanteerd worden:  “waar ik mij het nog meest over verbaas is, is dat kerkdiensten en demonstraties wel door mogen blijven gaan, dat is ook iets hoe wij als selectie er tegenaan kijken en dit toch enigszins apart vinden.” Sikkema weet niet precies hoe het allemaal verder moet, maar hoopt snel weer terug te kunnen naar normaal: “ik weet niet hoe het verder gaat, ik hoop dat alles snel weer het oude wordt. Het wachten tot er een vaccin is, dat duurt te lang. Ook met vier personen maar mogen trainen is verre van ideaal.”

Winterstop

De speler van Musselkanaal roept iedereen dan ook om vooral zich aan de geldende maatregelen te houden: “ik denk dat iedereen zijn verantwoording moet nemen en we moeten zelf zorgen dat we fit blijven voor de herstart van de competitie.” Ook Moesker hoopt de competitie gewoon weer kunnen te hervatten al denkt de aanvaller dat het nog wel even gaat duren: “ik denk dat de winterstop voor ons nu begonnen is, maar ik hoop dat we daarna de competitie kunnen hervatten.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rick Zondag verlaat TEVV met pijn in het hart

Voor velen was het de grootste verrassing van de afgelopen voetbaljaargang: de promotie van ...

De liefde voor de bal gaat diep bij Frank Pilon

Eigenlijk is Frank Pilon van een uitstervend ras. De linkspoot van v.v. Sellingen bindt ...

Paniek bij Gieten: keeper gezocht!

Gieten zit sinds zondagmiddag opgescheept met een groot keepersprobleem. Doelman Jeffrey Tappel raakte opnieuw ...