Terug in de tijd: Buinen laat buurman Buinerveen kansloos

De burenderby tussen Buinen en Buinerveen was in november 2015 een bijzondere dankzij de wedstrijdbespreking van trainer Ludie Hulshof.

De Kanaalstreekderby tussen de buren Buinen en Buinerveen werd overtuigend gewonnen door de geel-zwarten uit Buinen. Ondanks de peptalk van trainer Ludie Hulshof, die tevens werd uitgezonden op RTV Drenthe, ging Buinerveen met maar liefst 6-0 onderuit en staat het nog steeds puntloos onderaan in 5F.

Comfortabel

De thuisclub was de gehele wedstrijd de betere ploeg en de 2-0 voorsprong, verkregen in de eerste helft, kwam dan ook geen moment in gevaar. Het was Mark Sikkema die zijn ploeg binnen twee minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong zette en na rust deelde Marcel Vedder de genadeklap uit.

Halve dozijn

Diezelfde Vedder was ook verantwoordelijk voor de vierde Buiner-treffer en nummer vijf kwam op naam van Nick Jeuring. Hij maakte met een rake vrije trap het mooiste doelpunt van de middag. Het halve dozijn werd volgemaakt door Mark Sikkema, die met zijn derde treffer van de middag nog meer zout in de wonden strooide bij Buinerveen.