Terug in de tijd: Nieuw Buinen in bekerthriller langs hoofdklasser Urk

Nieuw Buinen plaatste zich via na een ware thriller voor de 1/8 finale van de de beker.

Nieuw Buinen heeft zich door een overwinning op hoofdklasser SV Urk geplaatst voor de achtste finale van de districtsbeker. Na een 2-2 eindstand wist Nieuw Buinen de strafschoppen beter te nemen: 7-8. In de volgende ronde speelt Nieuw Buinen tegen derdeklasser Noordwolde, die verrassend te sterk was voor Gorecht. Koen Hateboer (twee goals) en Brian de Jonge (twee gestopte strafschoppen) wisten zich te onderscheiden bij de oranjehemden.

Voor de rust wisten beide ploegen niet te scoren, maar waren er over een weer welke enkele mogelijkheden. Zo raakte Urk in het begin van de wedstrijd éénmaal de lat en kreeg het nog twee goede mogelijkheden om te scoren. Nieuw Buinen daarentegen raakte via Samad Faraouni ook eenmaal de lat was het via enkele uitvallen via Arnoud Bentum en Koen Hateboer ook gevaarlijk.

Schuiver Hateboer

In de tweede helft had Nieuw Buinen de harde wind tegen en kwam het onder druk te staan. Urk was na bijna een uur spelen dan ook de eerste ploeg die wist te scoren. Jelle de Boer kon geheel vrijstaand inkoppen, maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Brian de Jonge. In de rebound was het voor De Boer echter geen probleem om te scoren. Waar gedacht werd dat Urk nu zou doorzetten was dit niet het geval. Een paar minuten later was het namelijk Koen Hateboer die met een mooie schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied de Urk doelman op het verkeerde been zetten.

Krul Hateboer

Kort daarna was het Arnoud Bentum die Nieuw Buinen bijna op een voorsprong zette. Een hoge bal in het strafschopgebied werd verkeerd ingeschat door de Urker doelman. Bentum kon bal richting goal koppen, maar zag zijn inzet van de lijn gekeerd worden door een verdediger. In de tachtigste minuut was het toch Nieuw Buinen dat op voorsprong kwam. Opnieuw was het Koen Hateboer die scoorde, ditmaal op prachtige wijze. Hij wist vier verdedigers van de thuisploeg van zich af te schudden om vervolgens de bal op fraaie wijze in de verre hoekte krullen.

Compact

Nieuw Buinen ging hierna nog compacter spelen om zodoende de voorsprong over de streep te trekken. Bijna was dit ook gelukt, maar vlak voor het einde van de speeltijd wist Lucas Nagel zijn ploeg toch op gelijke hoogte te brengen. De inzet van Nagel werd van richting veranderd en daarmee tot doelpunt gepromoveerd. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde wat betekende dat strafschoppen een beslissing zouden gaan brengen.

Strafschoppen

Nieuw Buinen was de ploeg die mocht beginnen met het nemen van de strafschoppen. Gert Lukens schoot onberispelijk raak. Urk zag hun eerste strafschop gekeerd worden door De Jonge, waardoor Nieuw Buinen op voorsprong stond. Hierna scoorde beide ploegen hun volgende strafschoppen. Koen Hateboer was de vijfde speler van Nieuw Buinen die een strafschop nam en een beslissing kon forceren. Zijn inzet kon echter worden gekeerd waarna Urk de stand op gelijke hoogte bracht. Ook hierna werden alle strafschoppen gescoord tot de negende strafschop van Urk. Aanvoerder Gert-Jan Nagel zag zijn inzet gekeerd worden door De Jonge, waarmee de wedstrijd was beslist.