1e klasse voetbal keert terug bij FC Kanaalstreek met toetreding WVV

Vanaf heden is er ook weer 1e klasse voetbal te volgen met de toevoeging van WVV.

Met Nieuw Buinen had FC Kanaalstreek voor enkele jaren geleden de laatste club in de 1e klasse actief. In het seizoen 2018/2019 speelde de oranjehemden nog in de 1e klasse, maar het doek viel helaas na meer dan twintig jaar op 1e klasse of hoofdklasse niveau gespeeld te hebben. Een van de vaste tegenstanders in de laatste jaren van de Buunermonders was WVV uit Winschoten. Een club met een roemruchte en rijke voetbalhistorie. Met de toevoeging van WVV gaan we ook weer amateurvoetbal volgen op 1e klasse niveau. En wie weet kunnen we de komende jaren bijvoorbeeld ook weer een Valthermond op dit niveau verwachten, wat haar ambitie ook niet onder stoelen of banken heeft gestoken voor dit seizoen.

WVV is een van de oudste opgerichte voetbalclubs in de provincie Groningen en bestaat als sinds 1896. De Winschoters kennen dus een lange en traditierijke voetbalhistorie en staan bekend als een echt voetbalbolwerk. In het afgelopen decennium werkte de club zich omhoog van de derde klasse naar de eerste klasse, waar het nu alweer voor het zevende seizoen op rij achter elkaar actief is. In het huidige seizoen staat WVV op een 7e plek met 6 punten uit 4 wedstrijden.

Daarnaast kent de club ook een zaterdagtak welke actief is in de vierde klasse D, waarin Borger, SJS, Onstwedder Boys, Mussel en Wildervank ook al actief zijn. De zaterdagtak is nu voor het derde seizoen op rij actief in de vierde klasse, na zeven jaar in de vijfde klasse te hebben gespeeld.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Hunkeren naar de dag dat de bal weer gaat rollen

De grote vraag voor dit voetbaljaar is wanneer de bal echt weer gaat rollen.

Koop je kaartje! Derby’s!

Koop je kaartje voor een derby en steun daarmee direct je club.