Terug in de tijd: Valther Boys laat geen spaan heel van Buinerveen

Valther Boys had geen enkele moeite met Buinerveen en won maar liefst met 8-0.

De vraag vandaag was niet of Valther Boys zou gaan winnen van Buinerveen, maar met hoeveel goals verschil het zou gaan winnen. Uiteindelijk stokte de teller bij acht treffers, waarbij gezegd moet worden dat de thuisploeg zelf verzuimde om de dubbele cijfers te bereiken. De 8-0 overwinning betekende alweer de elfde zege op rij voor de equipe van trainer Albert Kamps.

Treffer goedgekeurd

De wedstrijd was nog maar amper een kwartier onderweg of er stond al 3-0 op het scorebord. Het telraam leek deze middag dan ook wel nodig te zijn. De openingstreffer kwam op naam van Jan Brink die het laatste zetje gaf, waardoor de bal over de doellijn rolde. Het leek overigens wel of Brink buitenspel stond, maar de treffer werd goedgekeurd. De thuisploeg ging vrolijk verder en een paar minuten later was Jeroen van Gestel de man op de juiste plek om de bal van dichtbij binnen te tikken. Na een kwartier spelen was de wedstrijd definitief beslist met de 3-0 van Gert-Jan Webers. Webers kon raak schieten na een prima steekbal van Tommy Rijswijk.

Fraaie stift

De topschutter van Valther Boys zat zelf ook al te azen op een doelpunt en leek daar na dik een half uur spelen ook dichtbij te zijn. De aanvaller stuitte echter op doelman Benjamin Tjarks, maar zag zijn aanvoerder Yordy Vos de rebound alsnog binnen prikken. Even later was Rijswijk wel aan de beurt en liet hij met een hele fraaie stift de 5-0 aantekenen.

Enige wapenfeit

Kon Buinerveen dan helemaal niks er tegenover stellen in deze eenzijdige wedstrijd? Het had gekund als Bert Timmermans de enige kans van de bezoekers direct na rust had weten te benutten. Timmermans kon alleen af op doelman Gideon van Lottum, maar zijn schot verdween nipt over de deklat. Het betekende het enige wapenfeit van de bezoekers, die ook in de tweede helft ver achteruit werden gedrukt. De thuisploeg verzuimde echter met name in het eerste gedeelte van de tweede helft om door te drukken. Kansen waren er volop, maar de thuisploeg verzuimde met enige regelmaat om het net te laten bollen.

Kolderiek optreden

Van Gestel had de 6-0 tot tweemaal toe kunnen maken, maar faalde eveneens tot tweemaal toe. De eerste keer profiteerde de aanvaller bijna van kolderiek optreden van doelman Tjarks en bij de tweede poging redde Tjarks wel bekwaam. Ook zijn aanvalsmaatje Webers oogde niet scherp na rust en verzuimde om zijn ploeg op een grotere voorsprong te zetten. Het duurde dan ook bijna een half uur voordat er in de tweede helt weer gescoord werd. Vlot achter elkaar volgden er twee goals van Joram Muntinga, die de 6-0 uit een afgeslagen corner wist te maken. Met een bekeken bal zorgde de middenvelder voor de zevenklapper.

Wissels verbruikt

Overigens stond Buinerveen op dat moment ook al met tien man te spelen doordat Dennie Kohl niet verder kon en de wissels al verbruikt waren. De ellende was voor de bezoekers echter nog niet voorbij, want het werd ook nog 8-0. Webers leek deze te gaan maken, maar de linksbuiten trof de paal, waarna het voor Rijswijk een koud kunstje was om de rebound binnen te schieten.

WKE ’16 onderuit

De 8-0 was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen al waren de dubbele cijfers vandaag zeker mogelijk geweest. Koploper WKE ’16 ging voor het eerst dit seizoen onderuit, waardoor Valther Boys nog slechts drie punten achter staat op de grote titelfavoriet. Of de manschappen van Kamps de goede reeks kunnen volhouden en een serieuze uitdager voor WKE ’16 kunnen zijn zal direct na de winterstop moeten blijken. Op 29 januari 2017 komen de Emmenaren naar Valthe.