Terug in de tijd: Dubbele cijfers voor GKC

GKC haalde de dubbele cijfers tegen DOS ’63.

GKC zat de laatste weken in een moeilijke fase, maar heeft tegen DOS ’63 laten zien over een goede ploeg te beschikken. Het duel tussen de middenmoters in 5F werd door de Gasselters met dubbele cijfers gewonnen: 10-0. Willy Kral, Danny Kolp en Robbert Mensinga waren alle drie twee keer trefzeker. Met nog drie wedstrijden op het programma staat GKC momenteel achtste en dit zal zeer waarschijnlijk ook de eindklassering worden.

Stiftbal Schuiling

Ondanks het gemis van een vijftal basisspelers had de technische staf, onder leiding van Emiel Jansen, vertrouwen in hun ploeg. Omdat de ploeg zonder druk en dus vrijuit kon voetballen, werd er gekozen voor een 4-4-3 opstelling, in tegenstelling tot de 4-2-2 van de laatste wedstrijden. In de achtste minuut was het al raak voor de thuisploeg. Arnold Pit was de schutter, op aangeven van Robbert Mensinga. Diezelfde Mensinga zorgde twee minuten later voor de 2-0. Na een kwartier spelen miste Pit de kans op zijn tweede treffer, maar was het een minuut later wel raak. Het was Bjorn Schuiling die met een stiftbal vanaf punt zestien een fantastische goal maakte.

Ongekende voorsprong

DOS had helemaal niets te vertellen deze middag en kwam het eerste half uur niet één keer over de middellijn. Na 25 minuten ontstond de eerste kans voor aanvaller Danny Kolp, maar hij stuitte op de keeper. Drie minuten was het wel weer raak voor GKC, deze keer via Harmen Pepping die voorbereidend werk van Willy Kral en Mensinga afrondde: 4-0. In de 33e minuut ontstond dan eindelijk de eerste kans voor de gasten, maar deze vrije trap ging rakelings over. Vijf minuten voor de rust was het good-old Kral zelf die scoorde. Hij onderschepte de bal van de keeper en maakte de 5-0. Vlak voor rust de tweede kans voor DOS ’63, maar na balverlies van Richard Wieringh stuitten zij op de jonge keeper De Vries. In de laatste minuten van de eerste helft wist GKC de stand nog op een ongekende 7-0 voorsprong te zetten via Wieringh (vrije bal) en Kolp.

Dubbele cijfers

Al snel in de tweede helft kreeg Mensinga de kans op zijn tweede van de middag, maar op aangeven van Kral miste hij. In de 53e minuut kreeg Mensinga weer dé kans op de 8-0, nadat Kolp neergehaald werd in het strafschopgebied. De penalty was echter niet aan hem besteed. Drie minuten later was het dan eindelijk wel raak voor Mensinga, die op aangeven van Kolp nu wel wist te scoren. In de 70e minuut maakte Willy Kral de negende Gasselter treffer en een kwartier voor tijd schoot Kolp zijn ploeg in de dubbele cijfers: 10-0. In het laatste kwartier waren er nog twee goede kansen op de eretreffer voor DOS, maar in beide gevallen kwamen zij niet tot scoren.